Húsvétolás

Azt hiszem, most már hagyománynak mondhatom: tegnap délután - a remek napsütéses időben, a sonka-tojás-kalács triótól eltávolodva, jóféle házi szalonna és kolbász nyílt tűzön történő sütögetése, majd elfogyasztása közepette - nagyobb családi körben ünnepeltünk, összekötve az obligát - és kevéssé kedvelt - locsolkodással.

A legkisebbek legnagyobb örömére (a lelkesedéshez és keresgéléshez a 13, illetve 8 és fél éves, felvilágosult "nagyok" is csatlakoztak)a nyuszi is járt a kertben és elrejtett mindenféle édes és kevésbé édes meglepetést. A fiúknak a vers és a locsolás fejében külön piros tojás is dukált. A kezdeti szégyenlősködés után legkisebbünk is fennhangon szavalta a "Zöld erdőben jártam"-ot, némi jutalom fejében..))

Azért a készülődés sem maradt el: bár húsvét hétfőjén mi nem megyünk sehová és nagy valószínűséggel hozzánk sem jön senki, tegnap sógorom megfőzte a sonkát, tojásokat, én ma megsütöttem a foszlós kalácsot, na meg a torma is a hűtőben figyel. Így a holnapi nap a pihenésről fog szólni, amihez nagy mértékben hozzájárul, hogy - tudom, nagyon profán leszek - Péterrel egyesítve erőinket, a 3 méter magas vasalnivalót leküzdöttük..))










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések