2017. április 13., csütörtök

Medvehagymás kiflik

Most van szezonja a medvehagymának, használjátok ki ti is. :) Ezek a kiflik remek sörkorcsolyák lehetnek, de kisétkezésre, reggelire is elmennek.


Medvehagymás kiflik

Hozzávalók 24 darabhoz:
8 dkg medvehagyma
1 tojás
3 dkg olvasztott kókuszzsír (ezt használtam)
260 gramm víz
1 tk só
nagy csipet szódabikarbóna
10 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
5 dkg Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék
2 dkg tápióka keményítő (ezt használtam)

A lisztek kivételével minden turmixgépbe teszünk és alaposan összekeverjük. A masszához hozzáadjuk a liszteket, összeállítjuk a tésztát, 5 percet pihentetjük.

Bambuszrost lisztes felületen óriási kört nyújtunk belőle és 24 részre osztjuk, majd feltekerjük a tésztát.

A kifliket vagy lekenjük tojással, vagy lefújjuk olajspray-vel, a sütőt előmelegítjük 190 fokra és 30-35 perc alatt szép barnára sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/ 


Nincsenek megjegyzések: