2017. április 14., péntek

Batátás medvehagyma krémleves

Nagypénteki húsmentes ebédünk első fogása ez a nagyon finom, egyszerű leves. Fogyasztható pirított kenyérkockával, fokhagymahasábokkal, magvakkal vagy csak natúran. :)



Batátás medvehagyma krémleves

Hozzávalók 3-4 adaghoz:
5 dkg medvehagyma
30 dkg édesburgonya
1,5-2 l hús-vagy zöldség alaplé
só, őrölt bors, ételízesítő
1 dl kókusztejszín (vagy zab, rizs, illetve sima tejszín)
1-2 tk citromlé

A megmosott hagymát úgy egészben, a kockázott batátát a fűszerekkel feltesszük főzni az alaplében. Mikor a burgonya megpuhul, krémesre turmixoljuk, majd visszatéve a tűzhelyre, hozzáöntjük a tejszínt és azzal újra felforraljuk.

A fentiek szerint tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések: