Vaníliás-mazsolás kalács
Egy újabb remekbeszabott recept született a rostcsökkentett lisztkeverékből. Az elkészítés módja hasonló a csomagoláson található kenyéréhez, az összetevők módosultak kissé, nyilván a kalács természetéből adódó változtatásokkal.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Vaníliás-mazsolás kalács
Hozzávalók egy szilikonos formához:
270 gramm langyos víz
50 gramm Cocomas krém
30 gramm frissen facsart citromlé
1,5 gramm só
nagy csipet aszkorbinsav (elhagyható)
3-4 gramm szárított élesztő
1 gramm szódabikarbóna
1 mk szárított citromhéj
1 rúd vanília belseje kikaparva vagy 2-3 kupak vaníliaaroma
2,5-3 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
300 gramm Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán lisztkeverék
opcionálisan mazsola (ebben 1-1 marék arany és fekete van)
A liszt és mazsola kivételével dagasztótálba mérjük a hozzávalókat és a spirállal összekeverjük, majd alaposan beledolgozzuk a lisztet és a mazsolát is. Spatula segítségével szilikonos kenyérformába simítjuk, tetejét vizes spatulával elegyengetjük és kb. 40 percig langyos helyen kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra és 55 perc alatt megsütjük a kalácsunkat. Kihűtve szeleteljük.
És egy kép a közepéről is, nem csak a széléről, direkt kettévágtam miattatok. <3 nbsp="" p="">
3>
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Vaníliás-mazsolás kalács
Hozzávalók egy szilikonos formához:
270 gramm langyos víz
50 gramm Cocomas krém
30 gramm frissen facsart citromlé
1,5 gramm só
nagy csipet aszkorbinsav (elhagyható)
3-4 gramm szárított élesztő
1 gramm szódabikarbóna
1 mk szárított citromhéj
1 rúd vanília belseje kikaparva vagy 2-3 kupak vaníliaaroma
2,5-3 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
300 gramm Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán lisztkeverék
opcionálisan mazsola (ebben 1-1 marék arany és fekete van)
A liszt és mazsola kivételével dagasztótálba mérjük a hozzávalókat és a spirállal összekeverjük, majd alaposan beledolgozzuk a lisztet és a mazsolát is. Spatula segítségével szilikonos kenyérformába simítjuk, tetejét vizes spatulával elegyengetjük és kb. 40 percig langyos helyen kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra és 55 perc alatt megsütjük a kalácsunkat. Kihűtve szeleteljük.
És egy kép a közepéről is, nem csak a széléről, direkt kettévágtam miattatok. <3 nbsp="" p="">
3>
Megjegyzések