Húsvéti tekercs

A húsvéti ünnepek alatt nem sok időm és lehetőségem lesz sütögetni, de egy ilyen összedobására biztos fogok alkalmat keríteni. Főleg, hogy 5 perces sütiről van szó.





Húsvéti répás-diós-narancsos tekercs

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
csipet só
30 gramm négyszeres erejű édesítő
1 kk citromlé
100 gramm reszelt répa
50 gramm darált dió
50 gramm Szafi Reform rostkeverék ch csökkentéshez
nagy csipet őrölt fahéj
nagy csipet szódabikarbóna

Töltelék:
30-35 dkg tejmentes vegán mascarpone (vagy rendes mascarpone)
kb. 2-3 ek növényi tejszín (Schlagfix, Kara vagy rendes habtejszín)
ízlés szerint édesítő
szárított vagy frissen reszelt narancshéj ízlés szerint (jó sok )
1-2 ek facsart  narancslé
1 kk vanília aroma

Az egész tojásokat a sóval, édesítővel és citromlével 4-5 percen át magas fokozaton kihabosítjuk. A répát lereszeljük, a szárazanyagokat elkeverjük.

A stabil tojáshabhoz keverjük spatulával a répát és a száraz alkotókat, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Előmelegített sütőben 190 fokon 10-12 perc alatt kisütjük. Ha kivettük a sütőből, 2-3 percet hagyjuk hűlni, majd enyhén nedves konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, teljesen kihűtjük.

A krémhez a hozzávalókat néhány perc alatt keményre verjük. Az állaggal lehet játszani, ahogy nekünk tetszik, illetve a különféle márkájú mascarponék sem azonos állagúak, így a végeredmény sem, a keményebb igényelhet még pici tejszínt, a lágyabb esetében meg eleve a kevesebb tejszínnel indítsunk.

A kihűlt roládot megkenjük a krémmel, visszacsavarjuk, ha marad krém, a külsejét lekenjük vele, répával, dióval díszítjük (vagy ahogy tetszik).





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések