Zöldséges-csirkecombos curry

A receptet a férjem olvasta egy cikkben, a mi verziónk a következő. Basmati rizzsel, céklával tálalta nekem. <3 



Zöldséges-csirkecombos curry

Hozzávalók 4-5 személynek
1 tk olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy darab friss gyömbér, lereszelve
1csapott teáskanál fűszerpaprika
1csapott teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
ízlés szerint csili paprika (szárított vagy friss)
200 gramm csirkecomb filé
200 gramm főtt csicseriborsó
300 gramm karfiol
300 gramm édesburgonya (vagy sütőtök)
2 kisebb cukkini
200 gramm passzírozott vagy aprított paradicsom
2 dl kókusztej – vagy más növényi tej/tejszín

Mi wokban készítettük. Az olajon dinsztelni kezdjük a felaprított hagymát. Amikor puha, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, gyömbért, majd egy percnyi pirulás után a fűszereket is. Belekeverjük a paradicsomot, majd a kockázott húst és a csicseriborsót, sózzuk és ráöntünk annyi vizet, hogy majdnem ellepje. 

Alacsony lángon, lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul, ekkor belekeverjük a megpucolt, felkockázott édesburgonyát és a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük kókusztejjel, és lassan, alacsony lángon készre főzzük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések