Nyaraltunk

A Naposparton, augusztus 4-11. között. Nagyon jó volt. Tanulságokkal és új tapasztalatokkal teli.

Nem fogom hosszan részletezni, hogy milyen volt a szállás, az ellátás, a tenger(part), ha ezeket a "mérhető" dolgokat tekintem, 10/10 pontot adnék mindre. A szálloda szép és igényes volt, 3 hatalmas szobánk és 2 fürdőszobánk volt. Mindhárom teraszról gyönyörű kilátással tengerre, két jó játszótérrel. Csodaszép és tiszta medencével.









Az ellátásra sem lehetett panaszunk, gyakorlatilag egész nap ettünk és ittunk. Arra már az első nap rájöttünk, hogy egy együttevés nem fog menni, ezért másnaptól bevezettük, hogy valamelyikünk előre ment a két naggyal, megkajáltak, majd a másikunk a kicsivel később csatlakozott és a már jól lakott szülő etetni tudta Dodót, míg a másik is nyugiban étkezhetett.

Nem volt aktív pihenés, hiszen gyakorlatilag minden napunk úgy nézett ki, hogy fürödtünk (az evés, ivás mellett), vagy a tengerben, vagy a medencében. A víz tiszta volt és langyos, finom homokos, sokat építettünk, rengeteg kagylót gyűjtöttünk és hoztunk haza, ugráltunk a változatos méretű hullámok között (Zsombi kivételével, ő időnként megijedt a hullámzástól). Bencének az ott létünk első napján kiesett a foga, a fogtündér kénytelen volt utána menni, de forint és kisebb címlet híján 10 levát kapott tőle, amiből - némi szülői kiegészítéssel - egy matracot vett magának.A szállodai csúszdát nagy lelkesedéssel használták (erre később visszatérek).



Egyik nap elmentünk egy közeli csúszdaparkba. Már akkor gyanút foghattunk volna, amikor az idegenvezető közölte, hogy 130 cm-ig minősül a gyerek gyereknek, utána már felnőtt árat kell fizetni. Nos, ez a 130 cm rányomta a bélyegét a napra, ugyanis, a csúszdák zömére még Bencét sem engedték fel (aki amúgy pont 130 cm). Szerencsére a gyerek-részleg kárpótlásul szolgált, mert külön kis paradicsom volt, sok-sok csúszdával, köztük komolyabbakkal is. Az aquaparkban újra szembesültünk a bolgárok vendégnemszeretetével ( én elfogult vagyok a görögök irányába, de a bolgárok tényleg rém barátságtalanok, az árusok is, volna mit tanulniuk a görögöktől, bár Péter szerint nem is áll szándékukban csiszolni a vendéglátásukon, csak a kutyulék bolgár nyelven kommunikálnak, nem hajlandók más idegen nyelven megszólalni), szóval a bejáratnál szó szerint átkutatták a csomagunkat, minden ehetőt kivettek, csak a vizet vihettük be. Azért jól szórakoztunk, de a tervezettnél hamarabb vissza tértünk a szállodába...



Sajnos egy baleset arra kényszerített minket, hogy a kívánatosnál közelebbről megismerkedjünk a bolgár egészségügyi ellátás egy kicsiny szeletével. Hazautazásunk előtt 2 nappal Zsombor - Bencus kezében - csúszott le az ominózus szállodai csúszdán. Péter várta lent őket, de akkora sebességgel érkeztek, hogy - bár elkapta őt - összeütköztek, aminek következtében Zsombit pillanatok alatt beborította a vér. Magam is meglepődtem, hogy -szokásomtól eltérően - nem estem pánikba (nagyon), rögtön vizsgáltam, honnan vérzik ennyire, hol sérült. A homloka szakadt fel, de elég rondán, na meg ömlött beleőle a vér, ezért rögtön mentünk a recepcióra, ahonnan hívták a dokit. Jött értünk a mentő, elvitt minket egy orvosi centrumba, ahol ellátták. Varrni nem kellett, csak valami "anyaggal" összehúzta a sebet, majd kapott egy jókora kötést. Az orvos volt az első és egyetlen bolgár, aki barátságos volt, mosolygott és hajlandó volt angolul kommunikálni. Ekkor ért minket a meglepetés, kezdte kiállítani a számlát. 15 perc=200 euro. Több probléma is felmerült ennek a kapcsán: ciki, nem ciki, ekkor már nem volt ennyi pénzünk, ami volt, az is részben levában, részben euroban. Péter semmilyen iratot, kártyát nem hozott át, nálam ugyan volt bankkártya, de fogalmam sem volt róla, hogy tudok-e vele és ha igen, hol, pénzt felvenni. Na, a lényeg, hogy a probléma megoldódott, volt a szállodánál automata, ahol a kártyám alkalmasnak bizonyult a pénzfelvételre. Tanulságok: 1. mindig vigyél kártyát, ha külfölre mész nyaralni. 2. tényleg nem szabad biztosítás nélkül elindulni, hiszen soha nem lehet tudni. Most jön a harc a biztosítóval.






Összességében jól éreztük magunkat, nem bántuk meg, hogy bevállaltuk, de megbeszéltük, hogy jövőre maradunk a kedvelt "görögöknél".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések