Hamis borsófőzelék
Hozzávalók 2 adaghoz
20-25 dkg spárga (tisztított, vágott mennyiség)
10 dkg édesburgonya (pucolt mennyiség)
ízlés szerint só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 ek Cocomas (vagy zabtejszín)
A spárgát megszabadítjuk az esetleges fás végétől, kb. a felének levágjuk a fejét, azt félrerakjuk, a maradékot kis darabokra vágjuk. A batátát szintén kicsire daraboljuk. A fokhagymát nem zúzzuk, csak felkarikázzuk a gerezdet.
Kevés kókuszzsírt hevítünk egy lábasban, arra rádobjuk a hagymát és a zöldségeket, néhány percig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel (kb. fél liter volt), ami éppen ellepte és a vizet időnként pótolva puhára főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult minden, homogénre turmixoljuk a főzelékünket, ha szükségesnek ítéljük, aduk hozzá még vizet, majd visszatesszük a tűzhelyre és éppen csak összerotyogtatjuk az 1 evőkanálnyi kókuszkrémmel.
A kimaradt spárgafejeket zsiradékon pirítjuk/pároljuk, majd tálaláskor a főzelék tetejére halmozzuk. így megmaradt az igazi borsófőzelék-fíling. :)
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése