Hamis borsófőzelék

Az ötlet sajnos nem az enyém, hanem egy közösségi csoportban olvastam, de ujjongva üdvözlöm, egyúttal köszönöm, köszönöm, újra ehetek borsófőzeléket. Hogy eddig ez nekem miért nem jutott az eszembe??

Hamis borsófőzelék

Hozzávalók 2 adaghoz
20-25 dkg spárga (tisztított, vágott mennyiség)
10 dkg édesburgonya (pucolt mennyiség)
ízlés szerint só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 ek Cocomas (vagy zabtejszín)

A spárgát megszabadítjuk az esetleges fás végétől, kb. a felének levágjuk a fejét, azt félrerakjuk, a maradékot kis darabokra vágjuk. A batátát szintén kicsire daraboljuk. A fokhagymát nem zúzzuk, csak felkarikázzuk a gerezdet.

Kevés kókuszzsírt hevítünk egy lábasban, arra rádobjuk a hagymát és a zöldségeket, néhány percig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel (kb. fél liter volt), ami éppen ellepte és a vizet időnként pótolva puhára főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.

Ha megpuhult minden, homogénre turmixoljuk a főzelékünket, ha szükségesnek ítéljük, aduk hozzá még vizet, majd visszatesszük a tűzhelyre és éppen csak összerotyogtatjuk az 1 evőkanálnyi kókuszkrémmel.

A kimaradt spárgafejeket zsiradékon pirítjuk/pároljuk, majd tálaláskor a főzelék tetejére halmozzuk. így megmaradt az igazi borsófőzelék-fíling. :)

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések