2015. június 24., szerda

Mákos keksz

Ropogós és tojásmentes kekszet szerettem volna gyártani. Az előbbi összejött, de miután muszáj volt elhasználnom a hűtőben árválkodó 1 darab tojásfehérjét, így azt végül beletettem. Nem tudom, milyen lett volna nélküle, az biztos, hogy így egy jó állagú és ízű tészta született, nem is annyira klasszikusan kekszes formátumban, hanem egyszerűen hasábokra vágva.



Mákos keksz

Hozzávalók 1 nagy tepsihez:
10 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás fehérje
5 dkg langyos víz
15 dkg Szafi Fitt süteményliszt
3 dkg zöldbanán liszt
1 dkg útifű maghéj liszt
2 dkg egész mák

A folyékony olajat habosra kikeverjük a tojásfehérjével. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd a száraz alkotókat is.

Sütőpapírok segítségével vékonyra, kb. 2-3 mm-re nyújtjuk, majd lappal együtt átemeltem a tepsibe és késsel a kívánt formákra vágtam a nyers tésztát.

180 fokos előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük, 10 percnél már résen vagyunk, mert egy pillanat alatt megég.

Ha már langyos, szépen szét lehet szedni az előre bevágott részek mentén.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       




Nincsenek megjegyzések: