Csirkemelles quiche spenóttal és aszalt paradicsommal

A bemutatóra készült főételek egyik sikerdarabja volt ez a sós pite, alias quiche. Aki esetleg már évek óta követ, az tudja, hogy kedvelem ezt a formációt, mert sokféleképpen elkészíthető, gyors, egyszerű, laktató. Ehhez hasonló van már a blogon, de ez egy újfajta tészta aljjal készült.



Csirkemelles quiche spenóttal és aszalt paradicsommal

Tészta
4 dkg kókuszolaj (ezt használtam)
1 tk só
csipet szódabikarbóna
1 tojás
5 dkg nyílgyökérliszt (ezt használtam)
4 dkg zsírtalanított mandulaliszt (ezt használtam)
3 dkg zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
1-2 dkg víz (annyi, hogy a tészta összeálljon)

Töltelék
30-35 dkg csirkemell
15 dkg spenótlevél
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
5-6 dkg aszalt paradicsom

2 tojás
1 dl mandulatej (vagy kókusztej)
só, bors
1 tk citromlé


A tésztához a folyékony olajban villával elmorzsoljuk a sót, a szódabikarbónát és a lisztféléket. Mikor már jó morzsalékos, hozzáütjük a tojást és kimérjük a vizet, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük rövid ideig.

Közben elkészítjük a tölteléket, amihez jelen esetben apró kockákra vágjuk a mosott csirkemellet, daraboljuk az aszalt paradicsomot, megmossuk a spenótot. Kevés zsiradékon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a spenótleveleket, ízesítjük, összeforraljuk az egészet, a végén hozzákeverjük a paradicsomot is. Sok lé ne maradjon a hús alatt, de nem kell teljesen szárazra pirítani.

A piteformát vékonyan kiolajozzuk (szilikonosnál nincs rá szükség), abba belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 8-10 percig elősütjük a tésztát.

Az elősütött tésztába halmozzuk a tölteléket, egyenletesen elosztva rajta. Végül ráöntjük a tojásos masszát, amihez egyszerűen összeturmixoljuk a 2 tojást a mandulatejjel, kókuszkrémmel, sóval, borssal és a citromlével.

A pitét visszatesszük a sütőbe, ahol 30 perc alatt készre, azaz szép barnásra sütjük.



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva: 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések