2018. január 14., vasárnap

Duplán spenótos-sajtos kenyérlángos

Olyan Shrek kinézetű, de ez senkit ne riasszon el, ugyanis mennyei. Tényleg, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz. :) Glutén-, tej-, szója-, tojásmentes, vegán, zsírszegény,  és sikerült némileg a szénhidrát értékét is csökkenteni, olyan módon, hogy ne veszítse el tojásmentességét.



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/ 


Duplán spenótos-sajtos kenyérlángos

Hozzávalók 1 nagyméretű darabhoz:
Tészta: 
8 dkg bébispenót levél
1 mk só
1 nagy csipet fokhagymapor (elhagyható) (ezt használtam)
120 gramm víz
15 gramm almaecet (ezt használtam)
6 dkg Szafi Free lángos liszt
3 dkg Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ch csökkentéshez

Feltét: 
3 dkg sörélesztő pehely  (ezt használtam)
50 gramm víz
20 gramm Cocomas krém


bébispenót
lilahagyma

A tésztához a spenótot megmossuk, lecsepegtejük, majd a lisztek kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókkal. Beledolgozzuk a liszteket és pihentetjük a tésztát.



Ezalatt kikeverjük a feltéthez a masszát, ami a sörélesztőpehelyből, vízből, sóból és kókuszkrémből áll. A spenótot tisztítjuk, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk.

A tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsink méretének megfelelő téglalapra nyújtjuk, abba belehelyezzük úgy, hogy kis peremet készítünk neki, a látható módon. Előtte kiolajozzuk vagy szilikonos sütőpapírt rakunk bele, arra kerüljön a tészta.


180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 8-10 percig elősütjük.

Ezt követően megkenjük a "sajtos" feltéttel, megpakoljuk a zöldségekkel, nyilván mindenki a saját ízlésének megfelelően rakja meg.


Visszatoljuk a sütőbe, ahol további 20 percig sütjük, majd 3-5 percig grill funkción pirítjuk a tetejét.




Nincsenek megjegyzések: