Duplán spenótos-sajtos kenyérlángos
Olyan Shrek kinézetű, de ez senkit ne riasszon el, ugyanis mennyei. Tényleg, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz. :) Glutén-, tej-, szója-, tojásmentes, vegán, zsírszegény, és sikerült némileg a szénhidrát értékét is csökkenteni, olyan módon, hogy ne veszítse el tojásmentességét.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Duplán spenótos-sajtos kenyérlángos
Hozzávalók 1 nagyméretű darabhoz:
Tészta:
8 dkg bébispenót levél
1 mk só
1 nagy csipet fokhagymapor (elhagyható) (ezt használtam)
120 gramm víz
15 gramm almaecet (ezt használtam)
6 dkg Szafi Free lángos liszt
3 dkg Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ch csökkentéshez
Feltét:
3 dkg sörélesztő pehely (ezt használtam)
50 gramm víz
20 gramm Cocomas krém
só
bébispenót
lilahagyma
A tésztához a spenótot megmossuk, lecsepegtejük, majd a lisztek kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókkal. Beledolgozzuk a liszteket és pihentetjük a tésztát.
Ezalatt kikeverjük a feltéthez a masszát, ami a sörélesztőpehelyből, vízből, sóból és kókuszkrémből áll. A spenótot tisztítjuk, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsink méretének megfelelő téglalapra nyújtjuk, abba belehelyezzük úgy, hogy kis peremet készítünk neki, a látható módon. Előtte kiolajozzuk vagy szilikonos sütőpapírt rakunk bele, arra kerüljön a tészta.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 8-10 percig elősütjük.
Ezt követően megkenjük a "sajtos" feltéttel, megpakoljuk a zöldségekkel, nyilván mindenki a saját ízlésének megfelelően rakja meg.
Visszatoljuk a sütőbe, ahol további 20 percig sütjük, majd 3-5 percig grill funkción pirítjuk a tetejét.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Duplán spenótos-sajtos kenyérlángos
Hozzávalók 1 nagyméretű darabhoz:
Tészta:
8 dkg bébispenót levél
1 mk só
1 nagy csipet fokhagymapor (elhagyható) (ezt használtam)
120 gramm víz
15 gramm almaecet (ezt használtam)
6 dkg Szafi Free lángos liszt
3 dkg Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ch csökkentéshez
Feltét:
3 dkg sörélesztő pehely (ezt használtam)
50 gramm víz
20 gramm Cocomas krém
só
bébispenót
lilahagyma
A tésztához a spenótot megmossuk, lecsepegtejük, majd a lisztek kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókkal. Beledolgozzuk a liszteket és pihentetjük a tésztát.
Ezalatt kikeverjük a feltéthez a masszát, ami a sörélesztőpehelyből, vízből, sóból és kókuszkrémből áll. A spenótot tisztítjuk, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsink méretének megfelelő téglalapra nyújtjuk, abba belehelyezzük úgy, hogy kis peremet készítünk neki, a látható módon. Előtte kiolajozzuk vagy szilikonos sütőpapírt rakunk bele, arra kerüljön a tészta.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 8-10 percig elősütjük.
Ezt követően megkenjük a "sajtos" feltéttel, megpakoljuk a zöldségekkel, nyilván mindenki a saját ízlésének megfelelően rakja meg.
Visszatoljuk a sütőbe, ahol további 20 percig sütjük, majd 3-5 percig grill funkción pirítjuk a tetejét.
Megjegyzések