Stefánia vagdalt cukkini tócsnival

Mutatós, ugyanakkor egyszerű és finom főfogás lehet ez a fasírt ezzel a tócsnival. Uóbbi persze nem csak cukkiniból, hanem más zöldségből is elkészíthető.



Stefánia szelet

Hozzávalók 1 nagy rúdhoz:
1,5 kg darált hús (itt sertéscomb )
só, őrölt bors, pirospaprika, fokhagymapor ízlés szerint
3 tojás
2 ek útifű maghéj (ezt használtam)
20 dkg szeletelt bacon
6 főtt tojás

A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, 3 tojással és az útifű maghéjjal. Kicsit állni hagyjuk. Közben 6 darab tojást keményre főzünk.

A pulton kiterítünk egy sütőpapírt, arra sorban egymás mellé helyezzük a szalonna szeleteket. A húsmassza kb. feléből a szalonnasorok közepére egy réteget alakítunk ki, arra sorban felfektetjük a tojásokat, szorosan egymás mellé. A fasírthús többi részével befedjük, óvatosan formázzuk a húsrudat. A sütőpapír segítségével alulról és fentről is a rúdra borítjuk a szalonnákat, végül amilyen szorosan tudjuk, a sütőpapírba csomagoljuk a rudat, kicsit így is formázzuk, igazítjuk.


Tepsibe helyezzük, 180 fokon kb. másfél óráig sütjük, majd megszabadítjuk a papírtól és lehetőség szerint mindkét oldalán megpirítjuk rajta a bacon-t.

Cukkini tócsni

Hozzávalók:
6-7 db cukkini
sült krumpli fűszersó
4 tojás
3 dkg mandulaliszt (ezt használtam) 
3 dkg nyílgyökérliszt (ezt használtam)
3 dkg cassava gari (ezt használtam) 
3 dkg útifű maghéjliszt (vagy útifű maghéj (ezt használtam)

A mosott cukkinit nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk, majd amennyire csak lehet, kicsavarjuk belőle a vizet.

Minden további alkotót hozzákeverünk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, enyhén nedves kanállal vagy a kezünkkel korongokat halmozunk rá.


180 fokos sütőben barnára sütjük, ez kb. 30 percet vesz igénybe.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva: 

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/ 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések