Stefánia vagdalt cukkini tócsnival
Mutatós, ugyanakkor egyszerű és finom főfogás lehet ez a fasírt ezzel a tócsnival. Uóbbi persze nem csak cukkiniból, hanem más zöldségből is elkészíthető.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Stefánia
szelet
Hozzávalók 1 nagy rúdhoz:
1,5
kg darált hús (itt sertéscomb )
só,
őrölt bors, pirospaprika, fokhagymapor ízlés szerint
3
tojás
2
ek útifű maghéj (ezt használtam)
20
dkg szeletelt bacon
6
főtt tojás
A darált húst összekeverjük a
fűszerekkel, 3 tojással és az útifű maghéjjal. Kicsit állni hagyjuk. Közben 6
darab tojást keményre főzünk.
A pulton kiterítünk egy sütőpapírt, arra
sorban egymás mellé helyezzük a szalonna szeleteket. A húsmassza kb. feléből a
szalonnasorok közepére egy réteget alakítunk ki, arra sorban felfektetjük a
tojásokat, szorosan egymás mellé. A fasírthús többi részével befedjük, óvatosan
formázzuk a húsrudat. A sütőpapír segítségével alulról és fentről is a rúdra
borítjuk a szalonnákat, végül amilyen szorosan tudjuk, a sütőpapírba
csomagoljuk a rudat, kicsit így is formázzuk, igazítjuk.
Tepsibe helyezzük, 180 fokon kb. másfél
óráig sütjük, majd megszabadítjuk a papírtól és lehetőség szerint mindkét
oldalán megpirítjuk rajta a bacon-t.
Cukkini
tócsni
Hozzávalók:
6-7
db cukkini
só
sült
krumpli fűszersó
4
tojás
3
dkg mandulaliszt (ezt használtam)
3
dkg nyílgyökérliszt (ezt használtam)
3
dkg cassava gari (ezt használtam)
3
dkg útifű maghéjliszt (vagy útifű maghéj) (ezt használtam)
A
mosott cukkinit nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk,
majd amennyire csak lehet, kicsavarjuk belőle a vizet.
Minden
további alkotót hozzákeverünk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, enyhén
nedves kanállal vagy a kezünkkel korongokat halmozunk rá.
180
fokos sütőben barnára sütjük, ez kb. 30 percet vesz igénybe.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések