Töltött csíkos croissant-ok

Ahogy a facebook oldalon is írtam, nagyon ütős lett ez a mutatós-különleges, csavart kifli/croissant. Egy hajnali órán félkómásan láttam egy külföldi receptes oldalon ezt a formázási technikát és annyira felbirizgálta a fantáziámat, hogy gyorsan meg is valósítottam.

A tészta glutén-és tejmentes, de tojást tartalmaz, viszont szénhidrát csökkentett. A 3 féle liszt vegyítése fantasztikus állagot eredményezett, bár minden bizonnyal más tészta alappal is elkészíthető. De nekünk most ez a legfinomabb, egyelőre. :) Nulla mellékíz, tökéletes állag. Próbáljátok ki.

Ezeket sajttal, sonkával töltöttem, de igazából bármi kerülhet bele, virsli, kolbász, növényi sajt, túrókrém stb, stb.







Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/


Töltött csíkos croissant-ok

Hozzávalók 8 darabhoz:
1 tojás
1 tojás fehérje
200 gramm szobahőmérsékletű víz
25 gramm almaecet vagy frissen facsart citromlé (ezt használtam)
20 gramm Cocomas krém 
3-4 gramm só
10 dkg Szafi Reform kenyér-és péksüteményliszt
4 dkg Szafi Reform sütőliszt
4 dkg Szafi Reform arany lenmagliszt

Az elkészítése a szokott módon nagyon egyszerű. 2 külön tálban összekeverem a száraz és nedves alkotókat, majd a kettőt tésztává gyúrjuk.

Enyhén alálisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagságú körlapra nyújtjuk, 8 részre osztjuk.


 Az egyes részeket a lenti módon becsíkozzuk.


A szélén érintetlenül hagyott sávra helyezzük a választott tölteléket.


Ezt követően a széles végétől kezdve feltekerjük, mint a croissant-t.


Lekenjük tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.


180-190 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.




Megjegyzések