Szilvás pite

Egy egyszerű kevert pite az alapja, zabdarából és a szénhidrát értéket csökkentő rostokból. Gyors, egyszerű, kellemes ízvilág.




Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/

Szilvás pite

Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
6 tojás
csipet só
30 g kókuszolaj (ezt használtam) (elhagyható az olaj, ez esetben 30 grammal több tej kerüljön bele)
250 gramm növényi tej
2 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
1 mk őrölt fahéj
ízlés szerint vanília
2 gramm szódabikarbóna
10 ml citromlé
10 dkg Szafi Free gluténmentes zabdara
5 dkg Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ch csökkentéshez 

szilva felezve

A tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk, a csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az olajjal, tejjel, édesítővel és az egyéb ízesítőkkel. A tojássárgás masszába beledolgozzuk a zabot és a rostkeveréket.Először nagyon híg, de hamar sűrűsödni fog.

A kemény hab kb. harmadát kézi habverővel a masszához adjuk, a maradék habot hablapát segítségével óvatosan beleforgatjuk.

A kész masszát sütőpapírral borított tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk a felezett, mosott szilvával.

Előmelegített 190 fokos sütőbe toljuk a tepsit, 10 percig légkeverésen, majd további 20-25 percig (sütőfüggő)alsó-felső sütésen készre sütjük.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések