Snickers szelet
Az ünnepi időszakban volt egy alaptésztám, amit linzerhez, islerhez használtam, sőt rajtam kívül sokan mások is. Akkor nem került rögzítésre a blogon, ám most pótolom a hiányt. Ehhez a kamu Snickers kockához ugyanis azt vettem alapul, annyi eltéréssel, hogy a vaníliás zabpudingot kicseréltem a karamell ízesítésűre, illetve picit mérsékeltem a zsiradék mennyiségét.
Snickers szelet
Hozzávalók
Tészta:
100 gramm Szafi Free karamellás zabpuding por
200 gramm Szafi Reform paleo süteményliszt
100 gramm darált mogyoró vagy dió vagy mandula
nagy csipet só
nagy csipet szódabikarbóna
kb 45-50 gramm négyszeres erejű édesítő
80 gramm puha kókuszzsír
30 gramm citromlé/almaecet
60-70 gramm hideg víz
Karamelles-mogyorós krém
130 gramm Szafi Free karamell ízű zabpudingpor
ízlés szerinti négyszeres erejű édesítő
900 gramm folyadék (nálam mandulatej és víz keveréke)
6 gramm zselatin
200 gramm Kara kókusztejszín (minimum 24 órát hűtve előtte)
1 nagyobb csomag (170 gramm) sótlan földimogyoró
diétánkba illő (tej)csokoládé
A tésztához a szárazanyagokat elkeverjük, majd elmorzsoljuk a puha zsírban. Hozzáadjuk a vizet és ecetet. A tésztát rögtön a közepes/nagyobb méretű tepsinkbe nyomkodjuk, majd 190 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt kisütjük.
A kókusztejszín kivételével a krém többi hozzávalóját csomómentesre elkeverjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a pudingot, akár géppel is, hogy sima, homogén legyen. Utánédesítjük, ha szükséges. A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd belekeverjük.
Ráöntjük a tésztára a krémet és dermesztjük.
Csokoládét olvasztunk és a tetejére öntjük, esetleg mintázzuk.
És türelmesek lesztek, velem ellentétben. Ha meg nem, akkor nektek is töredezni fog a teteje, de sebaj, rusztikus külsőt köcsönöz neki.
Snickers szelet
Hozzávalók
Tészta:
100 gramm Szafi Free karamellás zabpuding por
200 gramm Szafi Reform paleo süteményliszt
100 gramm darált mogyoró vagy dió vagy mandula
nagy csipet só
nagy csipet szódabikarbóna
kb 45-50 gramm négyszeres erejű édesítő
80 gramm puha kókuszzsír
30 gramm citromlé/almaecet
60-70 gramm hideg víz
Karamelles-mogyorós krém
130 gramm Szafi Free karamell ízű zabpudingpor
ízlés szerinti négyszeres erejű édesítő
900 gramm folyadék (nálam mandulatej és víz keveréke)
6 gramm zselatin
200 gramm Kara kókusztejszín (minimum 24 órát hűtve előtte)
1 nagyobb csomag (170 gramm) sótlan földimogyoró
diétánkba illő (tej)csokoládé
A tésztához a szárazanyagokat elkeverjük, majd elmorzsoljuk a puha zsírban. Hozzáadjuk a vizet és ecetet. A tésztát rögtön a közepes/nagyobb méretű tepsinkbe nyomkodjuk, majd 190 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt kisütjük.
A kókusztejszín kivételével a krém többi hozzávalóját csomómentesre elkeverjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a pudingot, akár géppel is, hogy sima, homogén legyen. Utánédesítjük, ha szükséges. A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd belekeverjük.
Ráöntjük a tésztára a krémet és dermesztjük.
Csokoládét olvasztunk és a tetejére öntjük, esetleg mintázzuk.
És türelmesek lesztek, velem ellentétben. Ha meg nem, akkor nektek is töredezni fog a teteje, de sebaj, rusztikus külsőt köcsönöz neki.
Megjegyzések