Snickers szelet

Az ünnepi időszakban volt egy alaptésztám, amit linzerhez, islerhez használtam, sőt rajtam kívül sokan mások is. Akkor nem került rögzítésre a blogon, ám most pótolom a hiányt. Ehhez a kamu Snickers kockához ugyanis azt vettem alapul, annyi eltéréssel, hogy a vaníliás zabpudingot kicseréltem a karamell ízesítésűre, illetve picit mérsékeltem a zsiradék mennyiségét.





Snickers szelet

Hozzávalók
Tészta: 
100 gramm Szafi Free karamellás zabpuding por 
200 gramm Szafi Reform paleo süteményliszt  
100 gramm darált mogyoró vagy dió vagy mandula
nagy csipet só 
nagy csipet szódabikarbóna
kb 45-50 gramm négyszeres erejű édesítő 
80 gramm puha kókuszzsír 
30 gramm citromlé/almaecet 
60-70 gramm hideg víz

Karamelles-mogyorós krém
130 gramm Szafi Free karamell ízű zabpudingpor
ízlés szerinti négyszeres erejű édesítő
900 gramm folyadék (nálam mandulatej és víz keveréke)
6 gramm zselatin
200 gramm Kara kókusztejszín (minimum 24 órát hűtve előtte)

1 nagyobb csomag (170 gramm) sótlan földimogyoró

diétánkba illő (tej)csokoládé

A tésztához a szárazanyagokat elkeverjük, majd elmorzsoljuk a puha zsírban. Hozzáadjuk a vizet és ecetet. A tésztát rögtön a közepes/nagyobb méretű tepsinkbe nyomkodjuk, majd 190 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt kisütjük.

A kókusztejszín kivételével a krém többi hozzávalóját csomómentesre elkeverjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a pudingot, akár géppel is, hogy sima, homogén legyen. Utánédesítjük, ha szükséges. A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd belekeverjük.

Ráöntjük a tésztára a krémet és dermesztjük.

Csokoládét olvasztunk és a tetejére öntjük, esetleg mintázzuk.

És türelmesek lesztek, velem ellentétben. Ha meg nem, akkor nektek is töredezni fog a teteje, de sebaj, rusztikus külsőt köcsönöz neki.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések