Csokoládés gesztenyekrémes torta

Sógorom 60. szülinapjára készült, glutén-, tej-és cukormentes paleo csokis-gesztenyekrémes torta.



Csokoládés gesztenyekrémes torta

Hozzávalók:
Tésztához 
6 tojás
kb. 2-3 dkg négyszeres erejű édesítő (vagy 12-15 dkg eritrit)
11-12 dkg Szafi Reform zsírtalanított mandulaliszt
1,5-2 dkg zsírszegény kakaópor

Krém itt.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő 3/4 részével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék édesítővel jól kihabosítjuk. Kevés habbal lazítjuk, majd beleforgatjuk a többi habot és a lisztet. 180 fokos előmelegített sütőben 20 centis formában sütjük kb. 25-30 percig (tűpróba). 3 részbe vágjuk, miután kihűlt.

Krémmel töltjük, tetejét, odalát is, majd olvasztott csokival bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük, én krémdíszt, csokit és gesztenyét tettem rá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések