2015. március 9., hétfő

Csavart fahéjas tekercs

Gyermeki kérés, iskolába, reggelire készült.




Fahéjas rózsatekercsek

Hozzávalók (18 darabhoz)
1,5-1,7 dl langyos (kókusz)tej (nekem kellet a másfél dl-hez kicsit pótolni)
5 dkg puha kókuszzsír
1 tojás
1 tojás sárgája
csipet só
2 dkg DW 1:4 édesítő
1 mk aszkorbinsav
5 dkg zabpehely
20 dkg zab-vagy tk. tönkölyliszt
20 dkg DW zero 6 liszt
1 csomag szárított élesztő

Töltelék: őrölt fahéj és édesítő ízlés szerint, kb. 5 dkg puha vaj, kb. fél dl langyos tej 


A szokásos módon a tésztát elkészítjük, majd kelesztjük legalább 1 órán át. Átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vastag, nagyobb méretű téglalappá nyújtjuk. A rövidebb oldallal párhuzamosan félbevágjuk.

Az egyik lapot megkenjük az időközben alaposan elkevert töltelékkel, majd ráborítjuk a másik felét.


Kb. 1-1,5 cm vastag csíkokat vágunk, majd azokat is kettévágjuk.




A csíkokat kicsit kilapítjuk, majd megcsavarjuk és feltekerjük úgy, hogy az a végét a rózsák aljába nyomjuk.






Letakarva újabb 30 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, miután a rózsákat megszórtuk édesítős fahéjjal.

A sütőben kivéve forró tejjel meglocsoljuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       


Nincsenek megjegyzések: