2015. március 1., vasárnap

Gránátalmás kráter kocka

Egy könnyű, gyors és túrós desszert receptje következik.

Gránátalmás kráter kocka

Hozzávalók:
4 tojás
2 dkg DW 1:4 édesítő
3 dkg Cocomas krém
10 dk víz
1 tk vanília aroma
2,5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2,5 dkg őrölt mandula
2,5 dkg zabkorpa
0,5 dkg útifű maghéj

25 dkg zsírszegény, krémes túró (Aldi, 0,2 %-os)
ízlés szerinti édesítő
4 tk gránátalma szirup (elhagyható, illetve friss gránátalmalével helyettesíthető)
kb. 0,5 dl víz
1 tk vanília aroma

Az egész tojásokat a folyékony hozzávalókkal és az édesítővel a gépi habverő legmagasabb fokozatán 2-3 percig habosítjuk/keverjük, míg a térfogata jócskán meg nem nő. Hablapáttal gyorsan hozzáadjuk a száraz alkotókat és kb. 5 percig sűrűsödni hagyjuk. Ha ez megtörtén, sütőpapíros vagy enyhén kiolajozott tepsibe simítjuk a masszát.

A túrót kikeverjük valamennyi hozzávalóval, majd kanállal kisebb adagokat "dobálunk" a tészta tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 45 percig, az első 5-6 percben légkeveréses módozaton, majd alsó-felső sütésen.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       



                                     





                                     




2 megjegyzés:

edit kovacs írta...

Ha nincs gránátalmalé akkor víz is jó?

Dia írta...

Nem is szükséges helyette víz, ez csupán ízesítésre/édesítésre szolgált.