2015. március 5., csütörtök

Totus karfiolkoch

Még kinézetre is erősen hajaz a rizses névrokonára, legalábbis szerintem. Egy könnyű, finom, nagyon egyszerű felfújt, zöldsalátával kiegészítve tökéletes vacsora számomra. De köretnek sem lehet rossz. Legközelebb zsiradék nélkül próbálom meg, hátha sikerül tovább csökkenteni a kalóriaértékét úgy, hogy élvezhető maradjon.

Totus karfolkoch 

Hozzávalók:
35 dkg karfiol (tiszta tömeg)
15 dkg totu
1 csapott tk só
3 tojás
2 dkg kókuszzsír
1 mk fokhagymapor vagy 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek zsírtalanított mandulaliszt (vagy más magliszt, nyílgyökérliszt, zabpehelyliszt, zabkorpa)

A nyers karfiolrózsákat "rizzsé" aprítjuk, majd hozzátéve a totut, tovább turmixoljuk. Ehhez a masszához keverjük a folyékony kókuszolajat, a 3 tojás sárgáját, a sót, fokhagymát és ha még ízesíteni szeretnénk valamivel, akkor azt, végül pedig a lisztfélét . A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, amit utolsó lépésként óvatosan a karfiolos masszába forgatunk.

Tetszőleges formát kiolajozunk (szilikonnál értelemszerűen szükségtelen, én Ez Coat -tal fújok), abba beleöntjük a masszát és 180-190 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

4 adag lesz belőle.

A teljes felfújt tápértéke:
- 705 kalória
- 63 gramm fehérje
- 16 gramm ch
- 43 gramm zsír

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       







Nincsenek megjegyzések: