2015. március 22., vasárnap

Kőrözött és vanlíiapuding

Kettő az egyből, egyszerű, gyors, vacsorának való. Így van benne sós és édes is. :)

                                     


Kőrözött és vaníliapuding

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
15-20 dkg totu vagy túró
10 dkg víz (túró esetén kevesebb, sőt akár el is hagyható)

ízlés szerint: édesítő, vaníliaaroma vagy rúd kikapart belseje, só, fokhagyma (nálam 1 gerezd), pirospaprika, őrölt kömény

1 csapott mk konjak liszt

tetszőleges nyers zöldségek a mártogatáshoz, itt és most: répa, szárzeller, karalábé

A cukkinit meghámozzuk, daraboljuk, majd a vízzel és a totuval krémesre turmixoljuk. A felét kiöntjük egy tálkába és elkészítjük a kőrözöttet: hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, fűszereket.

A krém másik felét a gépben hagyjuk, hozzáadjuk az édesítőt, vaníliát, valamint kb. 20-30 ml hideg vízben feloldott konjak lisztet és pár pillanat alatt összemixeljük. Kiöntjük tálkába és dermedni hagyjuk.

Az édes krém sokféle módon ízesíthető, kakaóval, fahéjjal, gyümölccsel, lekvárral, én most mutatóban megszórtam kevés gránátalma maggal.

A nyers zöldségeket hasábokra vágjuk és a kőrözöttel kínáljuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      











Nincsenek megjegyzések: