2015. május 15., péntek

Spárgás-pulykás sós pite

Spárgás paleo quiche recept található már a blogon, ez más picit, de épp olyan finom.



Spárgás-csirkés sós pite

Hozzávalók:
Tésztához
3 dkg puha kókuszzsír
50 ml víz
1 tojás
1 tojás fehérje

csipet szódabikarbóna
1 dkg útifű maghéj
3 dkg Szafi Fitt nyílgyökérliszt
3 dkg Szafi Fitt kókuszliszt

Feltéthez
1 fej lilahagyma
50 dkg darált pulykacomb (vagy más húsféle)
25 dkg zöld spárga
1 tojás
20 dkg totu krém
kevés víz (20-30 ml)

A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, kiolajozott/befújt piteformába nyomkodjuk, kis peremmel, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük.


A töltelékhez kis zsiradék és víz segítségével megdinszteljük a kockázott hagymát, hozzáadjuk a darálthúst, pároljuk/pirítjuk, majd ha már majdnem kész, beledobáljuk a darabolt spárgát (előtte tisztítjuk-hámozni a zöldet nem kell) és 1-2 percig összepirítjuk. A feltétet rákanalazzuk az elősütött tésztára.


A totukrémet és a tojást a vízzel turmixoljuk és egyenletesen eloszlatjuk a pitén.


Visszatoljuk a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések: