Spárgával göngyölt csirkemell almaecetes spárga-rebarbarával

Nagyon egyszerű, nagyon finom, akár vendégváró fogás lehet a mi pünkösdi ebédünk. :) Nem szokványos ízvilág, sós-édeskés-savanykás, de számomra nagyon üdítő volt. :)

Spárgával göngyölt csirkemell almaecetes spárga-rebarbarával

Hozzávalók (2-3 személyre):
50 dkg csirkemell filé
75 dkg zöldspárga
só, bors
almaecet
20-25 dkg rebarbara

A spárgát két végénél fogva eltörjük, megmossuk, jó 2/3 részét forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 2 percre, majd hideg vízbe kiszedjük. A maradékot 2 cm -es darabokra vágjuk. A húst szeleteljük, ha szükséges, kloppfoljuk.

A blansírozott spárgát kettévágjuk, és ahány szelet húsunk lett, annyi felé osztjuk a darabokat gondolatban, majd ténylegesen is oly módon, hogy a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ráteszünk 2-3 spárgát (illetve amennyi 1 szeletre jut, nekem ennyi volt), majd feltekerjük. Vékonyan kiolajozott/befújt hőálló edénybe pakoljuk a tekercset, az összes többi szelettel így eljárva. Nekem 11 göngyölegem lett.

A húsra alufóliát borítunk és 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig fólia alatt, majd pirulásig felső grill función fólia nélkül készre sütjük.

A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, ujjnyi darabokra vágjuk. Egy kerámia vagy teflon serpenyőt olajozunk/vajazunk, rádobjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 perc pirítást követően hozzáadjuk a rebarbarát is, meglocsoljuk 1. ek bio almaecettel és kaphat egy csipetnyi kristálycukor állagú édesítőt is. Rebarbarával csupán 1-2 percig pirítjuk, hogy ne essen szét atomjaira és ezzel a köretünk el is készült.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/  




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések