2016. április 17., vasárnap

Epres-túrós pitetorta

Hétvégi desszertünk, a 3 gyerek különféle kívánságait összegyúrva született. :)


Epres-túrós pitetorta

Hozzávalók:
Tészta:
1 tojás
3 dkg Cocomas krém
1,5 dl langyos víz
2,5 dkg Szafi Fitt süteményliszt
5 dkg Szafi Fitt édes nyújtható lisztkeverék
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
1,5-2 dkg zsírszegény kakaópor (ezt használtam)

Krém:
3 dl víz
2 csomag Szafi Fitt eperpuding por
ízlés szerint plusz édesítő (ezt használtam)
50 dkg totu vagy zsírszegény krémes túró 

A tésztához kimérjük a szárazanyagokat, elegyítjük. A nedves alkotókat alaposan kikeverjük, majd a kettőt vegyítjük, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, pár percig pihentetjük. Szilikonos piteformába nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

A krémhez az egyik csomag pudingport az előírás szerint megfőzzük, én ehhez csak vizet használtam. A még meleg pudingba kézi habverővel belekeverjük a másik pudingport, és a krémesre turmixolt totut/túrót. Igényelhet még édesítést.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 30 perc alatt megsütjük a tortát. Teljesen kihűtve fogyasztjuk. Tálaláskor karikázhatunk rá friss epret, nyomhatunk rá "tejszín"habot....

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/        



Nincsenek megjegyzések: