2016. április 25., hétfő

Sós túrós korongok

A legújabb kattanásom, napok óta ezt eszem reggelire kenyér helyett szendvics alapként, eszem az ebéd mellé, ha alacsonynak tartom a ch tartalmát, eszem csak úgy, rágcsának. Ami fontos, hogy már többféle verzió készült, mindegyik nagyon-nagyon finom.





Sós túrós korongok 

Hozzávalók (nálam 20 nagyobb darab, de a formától függ, mennyi lesz):
25 dkg totu vagy zsírszegény túró
5 dkg Cocomas krém
1 tojás
12 dkg langyos víz
1 csapott mk só
7 dkg Szafi Fitt sütőliszt vagy Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
4-5 dkg bambuszrost liszt (ezt használtam)
2 dkg tápióka liszt (ezt használtam)
totu esetén fokhagymapor

A lisztek kivételével a többi alkotót krémesre turmixoljuk, majd hozzágyúrjuk a lisztféléket. Ha túl ragacsosnak érezzük, mehet hozzá még kis bambuszrost liszt.

Szilikonos nyújtólapon tetszőleges vastagságúra nyújtjuk a tésztát egy kevés pihentetés után (nálam sült már vékonyabb, vastagabb, kb. 3-6 mm-es kivitelben), tetszőleges méretű korongokat szaggatunk belőle vagy rudakat vágunk, ahogy tetszik.

Sütőpapírra pakoljuk a korongokat, lekenjük vízzel (esetleg tojással), megszórjuk szezámmaggal, sajttal stb.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      




2 megjegyzés:

Edit Balogh írta...

Szia! Nagyon vártam a receptet :) Ezt fogom megcsinálni a hétvégi túrára, szendvicsnek, grill mellé, reggelire, bízom a sikerében! Mindenem van otthon, kivéve tápióka liszt, azt szerinted mivel helyettesítsem? (van nyílgyökérlisztem pl. meg amúgy kb. minden kutyafüle)

Dia írta...

Szia. A nyílgyökér tökéletes helyettesítője a tápiókának. Sok sikert, remélem nektek is bejön. :)