Sós túrós korongok
A legújabb kattanásom, napok óta ezt eszem reggelire kenyér helyett szendvics alapként, eszem az ebéd mellé, ha alacsonynak tartom a ch tartalmát, eszem csak úgy, rágcsának. Ami fontos, hogy már többféle verzió készült, mindegyik nagyon-nagyon finom.
Sós túrós korongok
Hozzávalók (nálam 20 nagyobb darab, de a formától függ, mennyi lesz):
25 dkg totu vagy zsírszegény túró
5 dkg Cocomas krém
1 tojás
12 dkg langyos víz
1 csapott mk só
7 dkg Szafi Fitt sütőliszt vagy Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
4-5 dkg bambuszrost liszt (ezt használtam)
2 dkg tápióka liszt (ezt használtam)
totu esetén fokhagymapor
A lisztek kivételével a többi alkotót krémesre turmixoljuk, majd hozzágyúrjuk a lisztféléket. Ha túl ragacsosnak érezzük, mehet hozzá még kis bambuszrost liszt.
Szilikonos nyújtólapon tetszőleges vastagságúra nyújtjuk a tésztát egy kevés pihentetés után (nálam sült már vékonyabb, vastagabb, kb. 3-6 mm-es kivitelben), tetszőleges méretű korongokat szaggatunk belőle vagy rudakat vágunk, ahogy tetszik.
Sütőpapírra pakoljuk a korongokat, lekenjük vízzel (esetleg tojással), megszórjuk szezámmaggal, sajttal stb.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Sós túrós korongok
Hozzávalók (nálam 20 nagyobb darab, de a formától függ, mennyi lesz):
25 dkg totu vagy zsírszegény túró
5 dkg Cocomas krém
1 tojás
12 dkg langyos víz
1 csapott mk só
7 dkg Szafi Fitt sütőliszt vagy Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
4-5 dkg bambuszrost liszt (ezt használtam)
2 dkg tápióka liszt (ezt használtam)
totu esetén fokhagymapor
A lisztek kivételével a többi alkotót krémesre turmixoljuk, majd hozzágyúrjuk a lisztféléket. Ha túl ragacsosnak érezzük, mehet hozzá még kis bambuszrost liszt.
Szilikonos nyújtólapon tetszőleges vastagságúra nyújtjuk a tésztát egy kevés pihentetés után (nálam sült már vékonyabb, vastagabb, kb. 3-6 mm-es kivitelben), tetszőleges méretű korongokat szaggatunk belőle vagy rudakat vágunk, ahogy tetszik.
Sütőpapírra pakoljuk a korongokat, lekenjük vízzel (esetleg tojással), megszórjuk szezámmaggal, sajttal stb.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések