2016. április 21., csütörtök

Perec, mint az "igazi"

Fantasztikusan finom pereceket sütöttem, nem csak szerintem, hanem az igen válogatós lányom is hang nélkül tömte magába őket. Ráadásul tökéletes külsővel is bírnak. Köszönet a Paleolit Éléskamrának a keverékért.
Perec, mint az "igazi"

Hozzávalók 6 közepes méretűhöz:
1,5 dkg folyékony kókuszolaj (ezt használtam)
1,5 dl meleg víz
1 tojás
1 tojás sárgája
csipet aszkorbinsav
1 csomag Paleolit Éléskamra mellékízmenetes kenyér lisztkeverék 
3 dkg bambuszrostliszt (ezt használtam)
3 dkg cassava gari (ezt használtam)

A lisztfélék kivételével mindent alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a liszteket és összedolgozzuk. Kis ideig pihentetjük.

6 egyforma darabra szedjük a tésztát és enyhén nedves kézzel vékony rudakat sodrunk a darabokból,


majd pereccé formázzuk őket. Lekenjük felvert egész tojással vagy tojás sárgájával, megszórjuk szezámmaggal, esetleg durva szemű sóval, majd 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/        
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod: http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.p

Nincsenek megjegyzések: