2016. április 26., kedd

Vaníliapudingos kosárkák

Mutatós, ugyanakkor nagyon egyszerű desszertszerűség lett. Annyi turpisság van benne, hogy a tésztáját némi sült sütőtökpürével dúsítottam. A töltelék meg bármi lehet, amit kívánunk.




Vaníliapudingos kosárkák

Hozzávalók kb. 26 darabhoz:

Tészta:
30 dkg sült sütőtök
1,5 dkg  kókuszolaj (ezt használtam)
3 dkg Cocomas krém
2 tojás fehérje
1,5 dl langyos víz
ízlés szerinti plusz édesítő (nekem kellett 1 csapott ek)
csipet só
1 tk vanília aroma
5 dkg Szafi Fitt édes nyújtható lisztkeverék
15 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt

Töltelék:
1 csomag Szafi Fitt vaníliapuding
kb. 2,5 dl víz vagy növényi tej
dió

A tésztához a lisztek kivételével mindent homogénre turmixolunk. Hozzáadjuk a liszteket és ruganyos tésztává gyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.

A töltelékhez az előírások szerint, csak kevesebb folyadékban megfőzzük a pudingot, kihűtjük.

A tésztát 2-3 mm vékonyságúra nyújtjuk és nagyméretű fánk kiszúróval korongokat szaggatunk belőle. Ezekkel  muffinformákat bélelünk ki, amikbe egyenlően belehalmozzuk a tölteléket. Tetejére helyezünk 1-1 diódarabot. A megmaradt tésztából a fánkszaggatónál valamivel kisebb méretű virágokat formázunk, amivel befedjük a kosárkákat.



A sütőt 180 fokra előmelegítjük, amiben légkeverésen kb. 30 perc alatt kisütjük a kosarakat.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/        



Nincsenek megjegyzések: