2016. augusztus 4., csütörtök

Sült karfiol saláta

Kitűnő vacsora, szénhidrátban szegény, de ebédre is el tudom képzelni, egy gazdagabb leves után, vagy akár köretként is . Sokféleképpen variálható, ez most egy egyszerű változat lett.


Sült karfiol saláta

Hozzávalók 1-2 adaghoz, étvágytól függően:
1 közepes fej karfiol fele
1 kisebb fej lilahagyma
3-4 dkg sk füstölt karaj (vagy bacon)
só, bors ízlés szerint
friss zöldsaláta

A karfiolt rózsáira szedjük, sütőben sózva, borsozva roppanósra sütjük.



A szalonnát kockákra vágva megpirítjuk, az esetleg visszamaradt zsiradékban a csíkokra vágott hagymát is puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a sült karfiolt, 1-2 perc alatt magas hőfokon összepirítjuk, majd tetszőleges friss zöldsalátával összekeverjük.

Meglocsolhatjuk citromlével, olívaolajjal, esetleg totus/joghurtos öntettel.


Nincsenek megjegyzések: