Paleo zserbó rendhagyó töltelékkel

A klubfoglalkozásra igyekeztem lisztkeverék nélkül reprodukálni a hagyományos karácsonyi sütemények közül a zserbót. Most, hogy már hozzá vagyok szokva a könnyen és gyorsan kezelhető keverékekhez, ez egy picit nehezebb feladat volt a mostanában megszokottnál, de nem lehetetlen.

A másik elképzelés az volt, hogy kicsit dobjuk fel ezt az obligát karácsonyi kelléket, amit a szokatlan töltelékkel próbáltam megvalósítani. A teteje picit száraz lett, nem tudom, miért, de annyi baj legyen. :D



Paleo zserbó rendhagyó töltelékkel

Hozzávalók egy közepes, kb. 23x28 cm-es tepsihez
10 dkg nyílgyökérliszt
10 dkg zsírtalanított kókuszliszt
10 dkg zsírtaanított mandulaliszt
csipet só
csipet szódabikarbóna
kb. 4 dkg négyszeres erejű édesítő
10 dkg kókuzszsír
3 tojás
3 dkg Cocomas krém
ha szükséges, 1-2 ek hideg víz

Töltelék: házi készítésű birs-sütőtök dzsem, édesített darált mandula

Bevonat: paleo csokoládé

A liszteket összekeverjük a sóval, szódabikarbónával és az édesítővel. Hozzáadjuk a puha zsírt és villával elmorzsoljuk benne a szárazanyagot.

A tojásokat elkeverjük a kókuszkrémmel és a masszát összegyúrjuk a lisztes résszel. Ha nem áll össze esetleg, akkor adhatunk hozzá hideg vizet. Célszerű hideg helyen pihentetni egy ideig, folpackba csomagolva.

A tésztát 3 részre szedjük és 2 sütőpapír között a tepsink méretére nyújtjuk az első lapot. Ezt belehelyezzük, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk az őrleménnyel. A második lappal is így járunk el, majd a 3. lapot lefújjuk olajspray-vel.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 35-40 perc alatt megsütjük.

Olvasztott csokoládéval vonjuk be. Nekem ismét csúnya lett. :D




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések