Rakott quinoás kell

Semmi trükk, ez egy szögegyszerű rakott étel, sovány hússal, színes quinoával.


Rakott quinoás kell

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
30 dkg sovány hús darálva
1 nagyobb cukkini
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
15 dkg 3 színű quinoa
totukrém/tejföl/növényi tejszín stb.

A káposztát tisztítjuk, külső leveleitől megszabadítjuk, majd szétszedjük. A cukkinit tisztítás után lereszeljük.

A vöröshagymát felkockázzuk, minimális zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítjuk őket, majd mehet rá a hús. Ízesítjük, fűszerezzük tetszés szerint és készre főzzük/pároljuk, előtte nem sokkal belekeverjük a reszelt cukkinit is.

A kel leveleit sós, forrásban lévő vízben forrázzuk/főzzük néhány percig, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

A quinoát előírás szerint megfőzzük.

Ezt követően lerétegezzük, kelkáposzta, húsos-cukkinis ragu, főtt quinoa (utóbbit akár hozzá is keverhetjük a húshoz), amíg el nem fogy minden.

A tetejét meglocsoljuk a diéta szerinti alkotóval (totukrém, tejföl stb.), végül sütőbe toljuk és átsütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések