Szalonnás-paszternákos kocka

Egy nem szokványos köret lehet akár a karácsonyi asztalon, akár a hétköznapokban, de szerintem magában is nagyon kellemes és laktató.



Szalonnás-paszternákos kocka

Hozzávalók 
6 tojás
12 dkg szalonna
30 dkg paszternák (nyers, tisztított mennyiség)
ízlés szerint só
szárított vöröshagyma, fokhagymapor
opcionálisan kacsasült fűszerkeverék z íze kedvéért
250 gramm növényi tej (vagy víz)
15 dkg cassava gari
3 dkg bambuszrost liszt

A paszternákot tisztítás, hámozás után lereszeljük. A szalonnát felkockázzuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a tejjel, a sóval, egyéb ízesítőkkel, fűszerekkel.

Hozzáadjuk a paszternákot és a szalonnát.

Ebbe a masszába belekeverjük a garit és a rostlisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. A gari hamar megszívja magát, így gyorsan kell dolgozni.

Előmelegített 180 fokos sütőben35 perc alatt megsütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések