Eper-rebarbara pite
Ha a hétvégét hozzám hasonlóan inkább a szabadban töltenéd és csak minimális időt a konyhában, viszont jó lenne valami gyors, egyszerű desszert, akkor ez a recept a miénk. 👌👌
Mezei lekváros/gyümölcsös pite, flancosan crostata, ami ugyan nem lett rácsos, hanem egyszerűbben oldottam meg a maradék tészta elhelyezését.
Az alapja-alja egy omlós jellegű (jellegű, hiszen az omlósságot a sok zsiradék adná, én viszont mérséklem a mennyiségét) tészta, a töltelék pedig valamilyen gyümölcsíz, ami lehet sűrű, sütésálló lekvár, pl. az eredeti receptben a saját készítésű szeder, ami viszonylag magas pektintartalma révén kiváló erre a célra, de a mostani fotón szereplő pite egy frissen összeforralt eper-rebarbara sűrítményt tartalmaz, ami - az elején ugyan úgy tűnt, megtréfál majd,de - alaposan kihűtve tökéletesen szeletelhetővé vált.
A tészta ezúttal ezen recept szerint készült, ez ugyanis vegán recept. Simán belenyomkodtam a piteformába, a maradék tésztából pedig virágokat szaggattam.
Eredeti verzióm, ami tartalmaz tojást:
Megjegyzések