Flódni



Flódni

Hozzávalók:

Tészta
200 gramm hajdinamentes univerzális lisztkeverék
150 gramm zsírtalanított mandulaliszt
nagy csipet só
4 gramm porélesztő
40 gramm négyszeres erejű édesítő
50 gramm puha kókuszolaj
50 gramm Kara kókuszkrém
ízlés szerint vanília, reszelt citromhéj (elhagyható)
20 gramm citromlé
260 gramm hideg víz

Almatöltelék

Máktöltelék:
150 gramm darált mák
150 gramm forró víz
50 gramm eritrit
citromhéj

Diótöltelék:
200 gramm arált dió
100 gramm forró víz
50 gramm eritrit
citromhéj

A liszteket összekeverjük, majd a zsír és tejszín keverékében villával morzsalékossá tesszük. Hozzáadjuk a többi szárazanyagot, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a folyadékokkal. Hűvös helyen fél órát pihentetjük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk. A nyújtáshoz egy kis segítség: szilikonos lapot (vagy szilikonos sütőpapírt) megszórok kevés bambuszrostliszttel, arra tészta (kimérve az első lap adagja), a tetejét is megszórom kevés liszttel, ráborítok egy másik sütőpapírt és formára nyújtom a lapokat. 

Két lapot papírozott tepsibe fektetük (mégpedig úgy, hogy meg se kísérelem leszedni a nyújtólapról, hanem azt megemelem a kinyújtott tésztával együtt, beleborítom a tesibe, majd óvatosan lehúzom a lapot), megszurkáljuk villával, és 190 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt félkészre sütjük.

Az egyik nyers lapot (ugyanúgy, ahogy írtam, tehát a nyújtólap segítségével) a tepsibe borítjuk, arra megy a diótöltelék, rá az egyik elősütött tészta, máktöltelék, másik elősütött tészta, almatöltelék, és az egészet a másik nyers lappal fedjük. Megszurkáljuk villával és 200 fokra előmelegített sütőben kb.35
perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések