Pilóta keksz

Idei utolsó, már ismert recept új köntösben. 


Pilóta keksz

Hozzávalók:

Világos részhez
120 gramm Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
20 gramm Szafi Free vaníliás zabpuding
60 gramm darált mandula vagy dió
csipet só
20 gramm négyszeres erejű édesítő
40 gramm kókuszolaj
1 gramm (csipet) szódabikarbóna
10 gramm citromlé
szárított citromhéj ízlés szerint
60 gramm hideg víz


Kakaós részhez:
Hozzávalók (nekem 12 nagyobb lett belőle)
110 gramm Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
20 gramm Szafi Free kakaós zabpuding
60 gramm darált mandula vagy dió
20 gramm kakaópor
csipet só
20 gramm négyszeres erejű édesítő
40 gramm kókuszolaj
1 gramm (csipet) szódabikarbóna
10 gramm citromlé
60-70 gramm hideg víz

A lisztféléket alaposan elkeverjük. Hozzáöntjük az olajat, elmorzsoljuk benne. Beletesszük az ízesítőanyagokat, végül a folyadékkal gyorsan összegyúrjuk.

Rögtön lehet vele dolgozni, szilikonos nyújtólap-sütőpapír vagy 2 sütőpapír között kinyújtjuk, vastagabbra, mint a linzert, tetszőlegesen kiszaggatjuk, pecsételjük. (A lapról tortalapáttal alányúlva szedem fel, így szépen egyben marad, nem omlik szét, így helyezem át a sütőpapíros tepsire.) 

200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.

Ganache-sal töltöttem meg.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések