Rossz éjszakák

Az elmúlt napokban alig aludtam. Zsombor kritikán aluli éjszakákat produkál, ezerszer ébred, hamar átkerül hozzánk. Az esetek nagy részében semmi különöset nem igényel, csak egy kis bújás, simogatás és alszik is tovább, de ezt sokszor megismétli. Gyanítom, hogy a foga lehet a bűnös, március közepe óta várjuk a többit, akkor hirtelen kibújt 6 az első 2 mellé és azóta semmi. Viszont nagyon duzzadtak a szemfogak és a kisőrlők is. Újra elkezdtük a Chamomillát, remélem, segít rajta.

Katus tegnapra náthás lett. Mártika néni mondta, hogy délután nem is tudott aludni az oviban, annyira tele volt a nózija. Este már iszonyú nyűgös volt, hamar elaludt, de 10 percenként kelt, nem kapott levegőt, fújta az orrát. Az esti bútorpakolás miatt (mivel az ő ágyára pakoltam ki az összes ruhát) velem aludt ő is (Apa meg Bencusnál), hát, szörnyű volt, mire visszazuhantunk volna, újra légszomja volt. Ma ment oviba, de ha nem javult az orrfolyás, holnap nem viszem.

Bence önmagához képest jól aludt, már ha az, hogy nem rohant át hozzám ordítva, átesve Apán, ahogy szokott, annak mondható. Őt hihetetlenül felzaklatta az iskola, soha nem volt jó alvó, de azóta -pedig iszonyú fáradt, vagy lehet, hogy éppen a túlzott szellemi fáradtság miatt-rosszabbodott a helyzet. Általában nincs is magánál, amikor sírva, ordítva, zokogva átszalad, nagyon hamar, általában még éjfél előtt, így Apa sokszor költözik át hozzá. Nem tudom, ezzel mit lehet kezdeni, most szedi a Sedatív PC-t, ebben maradtunk Buki Marikával, a továbbiakról meg a személyes találkozón egyeztetünk. Szegényt nagyon sajnálom, tele van feszültséggel, szorongással és nem tudok rajta segíteni. Nem tudom, mennyire tekinthető ez "normálisnak" ilyen nagy váltás esetén, de ha nem javul, szakemberhez kell fordulnunk az alvásproblémája miatt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések