A mi fánk

Különféle internetes források elolvasása után rá kellett döbbennem, hogy a mi fenyőfáink egyátalán nem tartoznak a trendi kategóriába.

Egyfelől még mindig az élő fát preferálom, bár az elmúlt órában, amikor sikertelenül próbáltam belepréselni a talpba a fát, közelebb kerültem a műfenyő gondolatához. Azzal nem kellene bajlódni, nem lennék kötve Péterhez, most viszont őt várják a gyerekek, mint a messiást, hogy végre valahára belefaragja a tartóba a fácskát. (Nem bírnak magukkal, bár az eredeti tervek szerint csak holnap díszítenénk, ha valami csoda folytán Apa időben hazaér és még kedve is lesz hozzá, semmi nem menti meg ettől a tevékenységtől.)

Másfelől abból a szempontból sem trendi, hogy nincs benne lila :), sőt, még csak azt sem lehet rá mondani, hogy egységes képet mutatna. ÉN nem váltogatom évről évre a színvariációkat, hanem a meglévő készletből gazdálkodom, ami viszont folyamatosan gyarapodik a gyerekek által saját kezűleg készített, mind anyagában, mind stílusában rendkívül változatos képet mutató díszekkel. Vagyis tulajdonképpen elég szedettvedettnek néz ki, de a miénk,mi így szeretjük.

Idén annyit sikerült hatni a gyerkőcökre, hogy az sk. díszeken kívül csak kék és piros színekben utazunk, persze, ha szegényes lesz így a fa, még a zöld díszek is felkerülnek rá.:)


Megjegyzések

kikocs üzenete…
Mi sem vagyunk trendik, sőt :) Sok kézzel készített dísz, néha 1-2 éves gyerekek kezéből, évek óta őrizgetve pl. a sógoromék által gyerekkorukban készített kis dolgokat, néha gyűröttek is, de nekünk nagyon szépek. És attól a sok szeretettől, amire emlékszünk a díszekre nézve, attól látjuk olyan gyönyörűnek a nem trendi fánkat. :) El sem tudnám képzelni, hogy a 10 éve minden évben megtoldott papírláncunk ne legyen fent a fán :)

Népszerű bejegyzések