Epres gesztenyekrémmel töltött máklisztes piskótatekercs
És akkor íme egy hosszú nevű szezonális édesség, a hétvégén készült. Mennyei és könnyű és egyszerű és epres...és...és..Csak szuperlatívuszokban tudok róla írni. Nem is szaporítom tovább a szót. :) Próbáljátok ki.
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
6 ek cukornak megfelelő cukorpótló (nekem 1,5 csapott ek. eritrit-stevia keverék volt benne)
6 ek mákliszt
A krémhez:
25 dkg natúr gesztenye
ízlés szerinti édesítő
2 dl Cocomas kókuszkrém (lehet mezei habtejszín is, felverve, akkor már nem 100 % paleo)
legalább fél kg eper
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát keverünk, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Melegen feltekerjük.
A gyümölcsöt feldaraboltjuk tisztítás után, majd minden egyebet összekeverünk, beledobáljuk az epret is.
A kihűlt piskótát a krémmel megtöltjük, feltekerjük, fogyasztás előtt pár órát érdemes hűteni, így könnyen szeletelhető.
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
6 ek cukornak megfelelő cukorpótló (nekem 1,5 csapott ek. eritrit-stevia keverék volt benne)
6 ek mákliszt
A krémhez:
25 dkg natúr gesztenye
ízlés szerinti édesítő
2 dl Cocomas kókuszkrém (lehet mezei habtejszín is, felverve, akkor már nem 100 % paleo)
legalább fél kg eper
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát keverünk, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Melegen feltekerjük.
A gyümölcsöt feldaraboltjuk tisztítás után, majd minden egyebet összekeverünk, beledobáljuk az epret is.
A kihűlt piskótát a krémmel megtöltjük, feltekerjük, fogyasztás előtt pár órát érdemes hűteni, így könnyen szeletelhető.
Megjegyzések