Almás-zabpelyhes muffin
Kissé satnya almák elfogyasztásának kiváló, gyors és egyszerű módja, ha sütünk egy ilyen muffint. :) Köztes étkezésnek, iskolások uzsonnás dobozába is alkalmas.
Almás-zabpelyhes muffin
Hozzávalók 10 darabhoz:
2 dkg kókuszolaj (ezt használtam)
1,5 dl híg kókusz (vagy más növényi) tej
1 tojás
csipet só
1,5 dkg 4-szeres erejű édesítő (ezt használtam)
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tk citromlé
20 dkg alma (pucolva, héj nélkül)
5 dkg aprószemű zapbpehely
1,5 dkg útifű maghéj (ezt használtam)
ízlés szerint őrölt fahéj
1,5 dkg egész mák (elhagyható)
A folyékony olajat a tejjel, tojással, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a térfogatnövelőt, ízesítőket és a cukorhelyettesítőt. Az almát lereszeljük, belekeverjük a masszába, amihez végül a zabot és az útifű maghéjat is hozzáforgatjuk. Ha feldobjuk a mákkal, akkor az is most kerül bele.
180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük a muffinokat.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Almás-zabpelyhes muffin
Hozzávalók 10 darabhoz:
2 dkg kókuszolaj (ezt használtam)
1,5 dl híg kókusz (vagy más növényi) tej
1 tojás
csipet só
1,5 dkg 4-szeres erejű édesítő (ezt használtam)
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tk citromlé
20 dkg alma (pucolva, héj nélkül)
5 dkg aprószemű zapbpehely
1,5 dkg útifű maghéj (ezt használtam)
ízlés szerint őrölt fahéj
1,5 dkg egész mák (elhagyható)
A folyékony olajat a tejjel, tojással, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a térfogatnövelőt, ízesítőket és a cukorhelyettesítőt. Az almát lereszeljük, belekeverjük a masszába, amihez végül a zabot és az útifű maghéjat is hozzáforgatjuk. Ha feldobjuk a mákkal, akkor az is most kerül bele.
180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük a muffinokat.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések