Sós verziók az előző poszt frissítéseként
Jelentem, az ezt megelőző recept sós formában is működik, nem is akárhogyan. Biztosra akartam menni , ez magyarázza a sok formát- na meg nyakunkon az iskola, én meg ilyenkor már tankolok- , ráadásul hűvösebb is lett, így ezennel részemről megnyitom az iskolára való felkészülés időszakát. :D
Sok-sok sós finomság, natúron, töltve, szórva stb, ami közös: a tészta, aminek a jellemzőit korábban olvashattátok.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Sós verziók
Hozzávalók: (nem írok darabszámokat, mert a bagettből inkább 4 nagyobbat célszerű sütni szerintem, de a kolbászos csónakok, virslik csavarmányok még a tésztát 6 részre osztva is jó nagyok lettek...)
24 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán lisztkeverék
6 dkg Szafi Reform kenyér-és péksütemény lisztkeverék
5-6 g só
csipet aszkorbinsav (elhagyható)
1 gramm szódabikarbóna
fél csomag (kb. 3,5 gramm) porélesztő
10 gramm almaecet (ezt használtam)
290 gramm víz
formázáshoz kevés rostcsökkentett liszt
Rá, bele meg amit csak szeretnénk. :)
A tészta pont úgy készül, mint ahogy az előző posztban leírtam, csak a fenti, picit módosított összetétellel.
Amiket én legyártottam:
Natúr bagett: jól fog jönni a sulis szendók elkészítéséhez. Formáztam, picit bevágtam a tetejüket, majd sütés előtt lefújtam olajspray-vel.
Magvas császárzsemle: ugyanaz, mint a bagett,, formázás és lefújás után megszórtam kevés lenmaggal.
Napraforgó: a formázásról fázisfotókat mutatok, amikor összeállt a csavart csík, akkor egyszerűn karikába tekertem, majd lekentem kevés paradicsomlé és víz keverékével, utána megszórtam napraforgóval.
Rácsos kocka: sonka és sajt került bele töltelékként, az alábbi módon: körlapot nyújtunk, 6 cikkelyre vágjuk. A széleket megpakoljuk a töltelékkel, a kimaradó részt a látható módon rácsozzuk, majd feltekerjük. Lekenjük vizezett paradicsommal és megszórjuk szezámmaggal.
Virslis csavart: 6 körlapból készültek, a látható módon. Lekenés után reszelt sajtot szórtam rájuk.
Kolbászos csónakok: ovális formából indulunk ki, ráhelyezzük a tölteléket, feltekerjük, és éles késsel középen elvágjuk, a keletkező résbe pedig rengeteg sajtot teszünk. :)
Sok-sok sós finomság, natúron, töltve, szórva stb, ami közös: a tészta, aminek a jellemzőit korábban olvashattátok.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Sós verziók
Hozzávalók: (nem írok darabszámokat, mert a bagettből inkább 4 nagyobbat célszerű sütni szerintem, de a kolbászos csónakok, virslik csavarmányok még a tésztát 6 részre osztva is jó nagyok lettek...)
24 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán lisztkeverék
6 dkg Szafi Reform kenyér-és péksütemény lisztkeverék
5-6 g só
csipet aszkorbinsav (elhagyható)
1 gramm szódabikarbóna
fél csomag (kb. 3,5 gramm) porélesztő
10 gramm almaecet (ezt használtam)
290 gramm víz
formázáshoz kevés rostcsökkentett liszt
Rá, bele meg amit csak szeretnénk. :)
A tészta pont úgy készül, mint ahogy az előző posztban leírtam, csak a fenti, picit módosított összetétellel.
Amiket én legyártottam:
Natúr bagett: jól fog jönni a sulis szendók elkészítéséhez. Formáztam, picit bevágtam a tetejüket, majd sütés előtt lefújtam olajspray-vel.
Magvas császárzsemle: ugyanaz, mint a bagett,, formázás és lefújás után megszórtam kevés lenmaggal.
Napraforgó: a formázásról fázisfotókat mutatok, amikor összeállt a csavart csík, akkor egyszerűn karikába tekertem, majd lekentem kevés paradicsomlé és víz keverékével, utána megszórtam napraforgóval.
Rácsos kocka: sonka és sajt került bele töltelékként, az alábbi módon: körlapot nyújtunk, 6 cikkelyre vágjuk. A széleket megpakoljuk a töltelékkel, a kimaradó részt a látható módon rácsozzuk, majd feltekerjük. Lekenjük vizezett paradicsommal és megszórjuk szezámmaggal.
Virslis csavart: 6 körlapból készültek, a látható módon. Lekenés után reszelt sajtot szórtam rájuk.
Kolbászos csónakok: ovális formából indulunk ki, ráhelyezzük a tölteléket, feltekerjük, és éles késsel középen elvágjuk, a keletkező résbe pedig rengeteg sajtot teszünk. :)
Megjegyzések