Trikolor metélt
Ha kicsit fel akarod dobni az egyébként egyszerű tésztát, akkor színezd. :D Nem sokkal több idő. Közben megmarad glutén-, tej-és tojásmentesnek, csak gazdagodik némi zöldséggel. :)
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Trikolor metélt
Hozzávalók:
Fehér tészta:
80 gramm Szafi Free nokedli és tészta lisztkeverék
2 gramm só
50-60 gramm víz
Zöld tészta:
50 gramm mirelit parajpüré
30 gramm víz
2 gramm só
kb. 70-90 gramm Szafi Free nokedli és tészta lisztkeverék (amennyivel összeáll!)
Piros tészta:
50 gramm főtt cékla (Lidl-ös)
30 gramm víz
2 gramm só
kb. 70-90 gramm Szafi Free nokedli és tészta lisztkeverék (amennyivel összeáll!)
A fehér tésztát a szokott módon összeállítjuk. A másik kettőhöz a zöldséget turmixoljuk a vízzel, majd így dolgozzuk bele a lisztet. Bár igyekeztem mérni, a megadott mennyiség hozzávetőleges, a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Aztán lisztes felületen nyújtjuk és tetszőlegesre vágjuk.
Felforralunk vizet sóval és forrásban lévő vízbe téve7-8 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd alaposan leszűrjük.
Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk, nálunk egy lilahagymás-halas-zabtejszínes-paradicsomos készült hozzá.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Trikolor metélt
Hozzávalók:
Fehér tészta:
80 gramm Szafi Free nokedli és tészta lisztkeverék
2 gramm só
50-60 gramm víz
Zöld tészta:
50 gramm mirelit parajpüré
30 gramm víz
2 gramm só
kb. 70-90 gramm Szafi Free nokedli és tészta lisztkeverék (amennyivel összeáll!)
Piros tészta:
50 gramm főtt cékla (Lidl-ös)
30 gramm víz
2 gramm só
kb. 70-90 gramm Szafi Free nokedli és tészta lisztkeverék (amennyivel összeáll!)
A fehér tésztát a szokott módon összeállítjuk. A másik kettőhöz a zöldséget turmixoljuk a vízzel, majd így dolgozzuk bele a lisztet. Bár igyekeztem mérni, a megadott mennyiség hozzávetőleges, a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Aztán lisztes felületen nyújtjuk és tetszőlegesre vágjuk.
Felforralunk vizet sóval és forrásban lévő vízbe téve7-8 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd alaposan leszűrjük.
Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk, nálunk egy lilahagymás-halas-zabtejszínes-paradicsomos készült hozzá.
Megjegyzések