Csicseris tortilla chips

Hétvégi otthoni mozizás/olvasás tökéletes kísérője.



Csicseris tortilla chips 

Hozzávalók:
28 dkg főtt, lecsepegtetett csicseriborsó konzerv (vagy feketebab, vagy lencse stb.)
ízlés szerint só, füstsó, füstölt pirospaprika, barbeceu, taco fűszer etc (nem mind, tetszőleges, amilyen ízvilágot akarunk)
3 dkg kókuszolaj
5 gramm almaecet
10 gramm Szafi Free natúr rizscsíra fehérjepor
10 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyérlisztkeverék

nyújtáshoz kevés bambuszrost liszt

A csicseriborsó levét leszűrjük, krumplinyomóval pépesítjük. hozzákeverünk minden egyebet.

Fóliába csomagolva 10-15 percig hűvös helyen pihentetjük.

Két szilikonos sütőpapír között nyújtjuk ( az alsót meg is lisztezzük), kb 3 mm vékonyra. Én késsel vágtam háromszöghöz hasonló formákat, de használhatunk kiszúrót is. Hajlított kenőkéssel szedtem fel a papírról (amivel előzetesen a "tészta" alá nyúltam, fellazítva azt), úgy könnyen ment, kézzel nem biztos, hogy sikerül a művelet. Sütőpípros tepsibe pakoljuk a formákat, lefújjuk olajspray-vel és 190 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt kisütjük. Közben azért figyeljük, mert ha túl vékonyra nyújtjuk, akár 1-2 perccel előbb is készen lehet.




Ötletforrás itt 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések