Kakaós csiga kisokos



Nem saját találmány, hiszen eszerint a recept szerint készítettem a tésztát. Ami egy remek recept, mint minden a blogon. Csupán néhány eltérés van, amit én másként csinálok, ha kakaós csigáról van szó, készüljék is az bármely tésztából, Reformból, Freeből, a kettő keveréséből, tojásosan, anélkül, élesztővel vagy élesztőmentesen. Így vált be, így szeretik itthon, bőséges, krémes töltelékkel.

1. A töltelék nálam minden esetben zsírszegény kakaóport, négyszeres erejű édesítőt, vizet és kókusztejszínt tartalmaz. Semmi egyebet. Nincs benne lekvár, lisztféle, esetleg némi rum szokott, ha rumos-csokis ízvilágra vágyunk. Nem porédesítővel készül, hanem minden esetben a kristályossal. Ezen 4 összetevőből nagyon sűrű, krémes masszát keverek ki.

2. Sütés előtt semmivel nem kenem, nem fújom le a korongokat.

3. Mindig magas, kb. 200-210 fokon kezdem a sütésüket, ilyen hőfokon megy 7-10 percig, aztán mérsékelem olyan 190-195 fokra.

4. A frissen kisült, sütőből kivett csigákat rögtön a kivételkor megöntözöm egy evőkanál segítségével forró "cukros" kakaós tejjel, ami úgy jön, hogy abba az edénybe, amiben a kakaómasszát kikevertem, öntök némi növényi tejet, adok hozzá egy nagy csipet édesítőt, jól beledolgozom az edény falán maradt kakaót. Ezt közvetlenül a tepsi kivétele előtt alaposan megforrósítom (nem forralom!), és rögtön ahogy kiraktam a tepsit, locsolom is a csigákat. Nem áztatom, a csiga méretétől függően 1, másfél evőkanálnyi tej jut 1-1 csigára, amit rögtön magába szív és hihetetlen krémesssé teszi a végeredményt.

5. A kihűlt csigák pedig zacskózva vándorolnak a fagyasztóba, ínséges időkre. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések