2013. április 25., csütörtök

Medvehagymás-túrós pogácsa

Nagy kedvencünk a túrós pogácsa, amit most némi medvehagyma segítségével új köntösbe öltöztettem. Ez nem az én rágcsálnivalóm volt, de mivel vendégségbe készült, ahol sok lelkes kóstoló volt, bátran leírhatom, hogy finom lett.

Túrós pogi medvehagymával

Hozzávalók
10 dkg kókuszzsír
1 tojás
25 dkg zsírszegény túró

fél csomag szárított élesztő (kihagyható)
kb. 13-15 dkg liszt (nekem zabpehely és kevéske tk. tönköly került bele), de a liszt mennyiségét a túró jelentősen befolyásolja, ezért annyi kell bele, hogy egy enyhén ragacsos, de nyújtható/szaggatható massza keletkezzen)
5 dkg aprított medvehagyma

Az alkotóelemeket összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd nyújtjuk és szaggatjuk, a tetejét tojás sárgával lekenjük.

A fenti mennyiségből egy teli tepsi pogácsa lett.



Nincsenek megjegyzések: