Tökmagos rúd
Kedves masszőrömtől a minap kaptam egy óriási adag tökmagot. Azon túl, hogy ideális és kiváló nassolnivaló, a kiskorú csapat is kultiválja, annyira nagy a rendelkezésemre álló mennyiség, hogy ilyen formában lehetetlenség elpusztítani. Eszegetjük tehát magában, salátához, de egyéb felhasználási módokat is próbálgatok. Az első az alábbi rúd. Omlós-ropogós, enyhén tökmagízű finomság lett, ami sajnos nem teljesen paleo, mert kapott egy kevéske zablisztet is.
Tökmagos rudak
Hozzávalók:
2 púpozott ek. kókuszzsír
1 tojás
5 dkg tökmag
só, fél tk. szódabikarbóna
2 ek lenmagliszt
3 ek zabliszt
A tökmagot aprítóban durvára őröljük. A zsírt megolvasztjuk (bár nálam már puhul, de még ráfér egy kis plusz melegítés), majd minden összekeverünk.
A massza a már megszokott módon lágy, belesimítottam a sütőpapíros tepsibe, majd egy újabb darab sütőpapírt ráborítva úgy nagyjából 2-3 mm vastagságúra kinyújtottam, derelyevágóval daraboltam.
Közepes hőfokon kb. 20 percig sült. Langyosan/hűlten szépen szétszedhető a bevágások mentén.
Tökmagos rudak
Hozzávalók:
2 púpozott ek. kókuszzsír
1 tojás
5 dkg tökmag
só, fél tk. szódabikarbóna
2 ek lenmagliszt
3 ek zabliszt
A tökmagot aprítóban durvára őröljük. A zsírt megolvasztjuk (bár nálam már puhul, de még ráfér egy kis plusz melegítés), majd minden összekeverünk.
A massza a már megszokott módon lágy, belesimítottam a sütőpapíros tepsibe, majd egy újabb darab sütőpapírt ráborítva úgy nagyjából 2-3 mm vastagságúra kinyújtottam, derelyevágóval daraboltam.
Közepes hőfokon kb. 20 percig sült. Langyosan/hűlten szépen szétszedhető a bevágások mentén.
Megjegyzések