2013. április 20., szombat

Tökmagos rúd

Kedves masszőrömtől a minap kaptam egy óriási adag tökmagot. Azon túl, hogy ideális és kiváló nassolnivaló, a kiskorú csapat is kultiválja, annyira nagy a rendelkezésemre álló mennyiség, hogy ilyen formában lehetetlenség elpusztítani. Eszegetjük tehát magában, salátához, de egyéb felhasználási módokat is próbálgatok. Az első az alábbi rúd. Omlós-ropogós, enyhén tökmagízű finomság lett, ami sajnos nem teljesen paleo, mert kapott egy kevéske zablisztet is.

Tökmagos rudak

Hozzávalók:
2 púpozott ek. kókuszzsír
1 tojás
5 dkg tökmag
só, fél tk. szódabikarbóna
2 ek lenmagliszt
3 ek zabliszt

A tökmagot aprítóban durvára őröljük. A zsírt megolvasztjuk (bár nálam már puhul, de még ráfér egy kis plusz melegítés), majd minden összekeverünk.

A massza a már megszokott módon lágy, belesimítottam a sütőpapíros tepsibe, majd egy újabb darab sütőpapírt ráborítva úgy nagyjából 2-3 mm vastagságúra kinyújtottam, derelyevágóval daraboltam.

Közepes hőfokon kb. 20 percig sült. Langyosan/hűlten szépen szétszedhető a bevágások mentén.





Nincsenek megjegyzések: