Megint quiche

Már megint egy sós pite, kicsit hasonló a legutóbb posztolthoz, de az alapja teljesen más, illetve a feltét is picit átalakításra került. Viszont megint egy relatíve gyorsan összeállítható főfogás, ami újra meggyőzött arról, hogy a quiche egy marha jó dolog. :))

Hozzávalók (24 cm-es piteformához)
Tészta
20 dkg karfiol
1 tojás
só, bors
1 ek nyílgyökérliszt
1 ek mandulaliszt
2 ek útifű maghéj

Feltét
25 dkg csirkemell
1 kis fej lilahagyma
5 dkg húsos szalonna
1 doboz hámozott paradicsom konzer
2 tojás
2 dl Cocomas krém(vagy habtejszín)
só, bors ízlés szerint

A karfiolt aprítógépben kicsire daraboljuk, majd teflonserpenyőben kevés vízzel megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, a tojással turmixoljuk, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat, jól összedolgozzuk. Enyhén zsírozott piteformába nyomkodjuk peremmel együtt és 170 fokon, 10-15 perc alatt elősütjük.

A töltelékhez a cukkinit a nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, megsózva állni hagyjuk, hogy levet engedjen, kinyomkodjuk. A szalonnát apróra vágjuk, saját zsírjában kisütjük, majd hozzáadjuk a szintén kicsire vágott lilahagymát és együtt pirítjuk tovább. Ha már puhult a hagyma, rádobjuk a felcsíkozott mellet, sütjük, majd amikor a hús már majdnem megpuhult, rádobjuk a kicsavart cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül ráöntjük a paradicsom konzervet és készre főzzük a mártást.

A Cocomast alaposan kikeverjük a tojásokkal és a paradicsomos raguhoz adjuk, majd az egészet az elősütött tésztába borítjuk és szilárdulásig sütjük.

Parmezánnal tálaljuk (vagy anélkül). :))

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések