"Túrós" rétes/rúd//bejgli/tekercs/akármi :))

Miután némi utánjárás folytán megoldottá vált a heti totu ellátmány házhoz érkezése, gyakorlatilag napi szintűvé vált a felhasználása. Alacsony kalóriaérték, nulla zsír és szénhidrát, mi ez, ha nem egy viszonylag szigorú diétán élő ember álma? Pár napja egy "túrós" kifli került ki a kezeim közül, eredetileg posztolni akartam, de lehet, a mai alkotás tükrében inkább eldugom. Meg is szenvedtem vele a formázás során, csúnyácska is lett, bár ízre nagyon finom volt az is, pillanatok alatt eltüntette a család apraja-nagyja. De ez...A tésztája is laza, könnyű, a töltelék krémes-citromos, az egész egy könnyű, nem fullasztó, iszonyú finom "pékáru". Ránézésre szerintem senki nem mondaná meg, hogy nem hagyományos. :))

Totus tekercs

Hozzávalók 1 közepes-nagyobb rúdhoz
5 dkg kókuszzsír
csipet só
1 tojás
5 dkg Cocomas krém
3 dkg víz
6-7 dkg cukornak megfelelő édesítő
2 dkg zsírtalanított mandulaliszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg nyílgyökér liszt
2 dkg psyllium

35 dkg totu (vagy túró)
édesítő(nálam kb. 6 dkg cukornak megfelelő), citrom, héj, vanília ízlés szerint
5 dkg Cocomas krém
4 dkg víz
1 tojás sárgája

egyéni ízléstől függően mazsola, szeletelt mandula, más mag, aszalvány stb.

A tésztához a megolvasztott zsírhoz keverjük a tojást, a krémet és a vizet, majd összegyúrjuk a többi alkotóval. A tészta lágy, de összeáll, viszont a nyújtásnál igényel majd kevés lisztszerűséget. Kicsit hidegre tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez mindent botmixerrel kémesre dolgozunk.

A tésztát szilikon lapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a túrós masszával, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Sütőpapírra emeljük és lekenjük tojás sárgájával.

Előmelegített, 170 fokos sütőben sütjük, sajnos nem néztem, kb. 20 perc lehetett, a lényeg, hogy amikor már szép színe volt és megrepedt a teteje, késznek nyilvánítottam.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések