Sült epres túrótorta

Pár nappal ezelőtt a fiúk kérésére egy hagyományos, de szénhidrát csökkentett sült meggyes túrótortát sütöttem desszert gyanánt, amin felbuzdulva ma, vasárnapi nassolnivalónak a másként étkezők kedvében (is) járva egy hasonló jellegű, de alacsony szénhidrát, kalória értékekkel bíró sütemény összeütésével próbálkoztam, csak ezúttal Bence kedvencével, eperrel.

Hozzávalók: Tésztához:
7 dkg kókuszzsír
10 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 dkg DW 1:4
1 dkg zsírszegény holland kakaópor
1 tojás sárgája

Krémhez
20 dkg totu
2 dkg DW 1:4
2 biocitrom leve és héja
100 gramm víz
5 dkg Cocomas krém
2 tojás sárgája

20-25 dkg eper

A kókuszzsírt megolvasztjuk, kézzel összemorzsoljuk a mandulaliszttel, majd hozzágyúrjuk a többi alkotót. Kisebb mérető (22 cm-es) piteformát kibélelünk a tésztával, úgy, hogy pereme is legyen és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk.

A tisztított és darabolt eperrel megszórjuk a tésztát, végül ráöntjük a masszát.

170-180 fokra előmelegített sütőben dermedésig sütjük, ez kb. 45 percet vett igénybe.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések