Az én töltött fasírtom
Sokszor, sokféle húsból, sokféle töltelékkel, sokféle fűszerezéssel, sokféle formában készül nálunk, ezúttal így.
Az én töltött fasírtom
Hozzávalók 1 nagyobb rúdhoz:
50 dkg darált, pulykacomb
ízlés szerinti só, őrölt bors, fokhagyma, pirosparika
25 dkg répa és cukkini vegyesen
1 csapott ek. Szafi Fitt grillzöldség fűszerkeverék
A húst összekeverjük a sóval, borssal, paprikával és fokhagymával. A tojás nem véletlenül maradt ki, hanem nincs ebben most.
A zöldségeket nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, kerámia vagy teflon serpenyőben zsiradék nélkül kicsit megpároljuk, aminek a célja inkább a felesleges víz eltávolítása. A grillkeverékkel fűszerezzük.
A húsmassza felét egy szilikon kenyérforma aljába simítjuk, a közepébe kis mélyedést készítünk, majd ráhalmozzuk a kicsit már kihűlt tölteléket, végül a maradék hússal befedjük.
a sütőt előmelegítjük 180 fokra, 50 perc alatt zép pirosra sütjük, a formából kivéve áthelyezve sütőpapírra kicsit kérgesíthetjük is.
Ennyire egyszerű. :)
Az én töltött fasírtom
Hozzávalók 1 nagyobb rúdhoz:
50 dkg darált, pulykacomb
ízlés szerinti só, őrölt bors, fokhagyma, pirosparika
25 dkg répa és cukkini vegyesen
1 csapott ek. Szafi Fitt grillzöldség fűszerkeverék
A húst összekeverjük a sóval, borssal, paprikával és fokhagymával. A tojás nem véletlenül maradt ki, hanem nincs ebben most.
A zöldségeket nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, kerámia vagy teflon serpenyőben zsiradék nélkül kicsit megpároljuk, aminek a célja inkább a felesleges víz eltávolítása. A grillkeverékkel fűszerezzük.
A húsmassza felét egy szilikon kenyérforma aljába simítjuk, a közepébe kis mélyedést készítünk, majd ráhalmozzuk a kicsit már kihűlt tölteléket, végül a maradék hússal befedjük.
a sütőt előmelegítjük 180 fokra, 50 perc alatt zép pirosra sütjük, a formából kivéve áthelyezve sütőpapírra kicsit kérgesíthetjük is.
Ennyire egyszerű. :)
Megjegyzések