2016. január 28., csütörtök

Cseppkő muffin

Mostanában olyan sokszor készült nálunk Szafi muffin formájú reszelt túrósa  és annyira végtelenül egyszerű, hogy tényleg egy gyerek is össze tudja dobni, hogy felmerült bennem, kellene egy sós, reggelire vagy kisétkezésre való utánzat belőle. Így sikerült.

A nevét pedig egy nagyon kedves és kreatív követőmnek köszönheti, egyébként az unalmas tonhalas kosárka-muffint viselte volna. :D


Cseppkő muffin


Hozzávalók 6 nagy muffinhoz
1,5 dl víz
csipet só
13-14 dkg Szafi Fitt sütőliszt

1 doboz tonhal (ezt használtam)
2 dkg aszalt paradicsom

Az elkészítési módja megegyezik az édes muffinéval, vagyis a lisztet a csipet sóval és a vízzel elkeverjük. Felét a formák aljára nyomkodjuk, arra rápakoljuk a tölteléket, amihez a halat összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot. A maradék tésztát a tetetükre morzsoljuk.

180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       



A teljes adag tápanyagtartalma:
- 473 kalória
- 42 gramm fehérje
- 58 gramm ch
- 10 gramm zsír

Darabonként:
- 78,8 kalória
- 7  gramm fehérje
- 9.66 gramm ch
- 1,66 gramm zsír

Nincsenek megjegyzések: