Csokis croissant

Vérszemet kaptam azon, hogy eddig minden kedvenc kelt pékáru sikerült ebből a rostszegény lisztből, így most egy édes kedvencre esett a választásom. Sajnos nem lett túl fotogén, mert ügyesen túltoltam a csokit :) , de ez legyen a legnagyobb baj vele. Kicsit túlbonyolítottam a formázást és 3 rétegű croissant-t produkáltam, de aki nem akar ennyit bajlódni vele, az süsse meg mezei csigának, az még egyszerűbb és gyorsabb. :)



Csokis croissant 

Hozzávalók 12 darabhoz:
330 gramm kókusztej (vagy más növényi tej) (nálam ezúttal 30 gramm Cocomas és 300 gramm víz keveréke volt)
csipet só
csipet aszkorbinsav (elhagyható)
3 gramm porélesztő
2,5-3 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
1 tk vanília aroma
42 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék

Töltelék: 10 dkg paleo csokoládé (vagy kakaópor elkeverve édesítővel, vízzel, stb., ki hogy szokta)

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/

A liszt kivételével összekeverjük a hozzávalókat, 5 percig állni hagyjuk. Ezt követően hozzáadva a lisztet robotgép spirálszálával tésztát dagasztunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük letakarva.

Lisztezett felületen 3 egyforma darabra szedjük a tésztát.



 Mindegyik részből azonos nagyságú körlapot nyújtunk. Igényelni fog lisztet, de ez nem baj. (Ha csigát sütünk, akkor téglalapra nyújtjuk, megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag darabokra vágjuk.)


Az töltelék felét rákenjük az első lapra, ráhelyezzük a 2. lapot, majd a maradék csokikrémet. Befedjük az utolsó lappal.







12 darabra vágjuk és a széles végétől indulva feltekerjük. A tál aljában maradt csokit hígítjuk kis tejjel és kenőecsettel megkenjük a formákat, csiga esetén ez elmaradhat.

Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 23-25 perc alatt készültek el, de az idő végefelé figyeljük, nehogy nagyon megégjen a rákent csoki.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések