Cukros briós csökkentett rosttartalommal

Most kezdek kísérletezni a legújabb Szafi Free lisztkeverékkel, egyelőre hibátlan. A belőle sütött kenyér mennyei, nagyon észnél kell lenni, hogy az ember be ne falja az egészet. A következő próbám ez a briós volt és hát, leírhatatlanul finom lett. :) Ha nem hiszitek, süssétek meg. :)






Cukros briós csökkentett rosttartalommal

Hozzávalók 6 darabhoz:
300 gramm híg kókusztej (én most 2,5 dkg Cocomast és 275 gramm vizet kevertem össze)
csipet só
3 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
3 gramm porélesztő
2 ek vanília aroma
30 gramm frissen facsart citromlé
1 ek szárított narancs-vagy citromhéj
43 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék

a szóráshoz vaníliás eritrit (ezt használtam)

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/


A növényi tejet meglangyosítjuk, és a liszt kivételével ropotgép spirál szárával alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. Hozzáadjuk a lisztet is és folytatjuk a dagasztást vagy 3-4 percig.

Spatula segítségével a ragacsos, sűrű masszát elválasztjuk az edény falától, kicsit formára pofozzuk és letakarva langyos helyen kelesztjük kb. 20-25 percig.

A tésztát lisztes nyújtólapra kanalazzuk, átgyúrjuk és 6 egyforma darabra osztjuk. Mindegyikből rudat sodrunk és csigavonalban brióssá formázzuk.

Sütőpapíros tepsibe pakoljuk a péksüteményeket, letakarjuk és további 20 percig pihentetjük. Ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra.


Amikor a sütő elérte a kívánt hőfokot, a briósokat olajjal lekenve vagy olajspray-vel lefújva betoljuk, 15 percig alsó-felső programon sütjük. ennek elteltével kivesszük, újra kenjük és megszórjuk vaníliás eritrittel. Visszatoljuk a sütőbe és 23-25 percig sütjük, közben az édesítő "karamellizálódik" a tetejére.

A sütési idő végén kivesszük, rácsra pakoljuk őket és még forrón megszórjuk ismételten vaníliás eritrittel.

Utána csak arra figyelünk, hogy nehogy megegyük mindet egyszerre. Veszélyesen finom. :)

                                      






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések